vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

naya-rivera, avtomobil, izginotje Svet24.si

Med iskalno akcijo za pogrešano igralko naleteli ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Magazin

Slovenijo bo na Evroviziji predstavljala Maraaya s pesmijo Here For You

Deli na:
Slovenijo bo na Evroviziji predstavljala Maraaya s pesmijo Here For You

Foto: Bobo

Slovenijo bo na 60. tekmovanju za pesem Evrovizije na Dunaju maja zastopala Maraaya s pesmijo Here For You. Speven komad s prepoznavnim vokalom, ki morda malce spominja na Amy Winehouse, je na koncu izbralo občinstvo.

Na letošnji Emi se je letos predstavilo osem izvajalcev Alya in Neno Belan, Clemens, I.C.E., Jana Šušteršič, Maraaya, Martina Majerle, Rudi Bučar en Figoni in Tim Kores - Kori.

Izbor so povezovali televizijski voditelj Nejc Šmit in pevke, vse že nastopajoče na Evroviziji, Darja Švajger, Maja Keuc in Tinkara Kovač. S pomočjo glasbe so se vrnili v zgodovino popevke in med drugim interpretirali Dan ljubezni, Euphoria in Rise like o Phoenix.

Tekmovanje je potekalo v dveh krogih. V prvem je tričlanska strokovna žirija izmed osmih izbrala dve najboljši pesmi, Here for You Maraaye in Šaltinka, ki jo je izvajal Rudi Bučar en Figoni ter ju uvrstila v superfinale.

Strokovno komisijo, ki je izbrala letošnje nastopajoče na Emi, so sestavljali Švajgerjeva, ki je Slovenijo predstavljala na Evroviziji leta 1995 in 1999, glasbenik Matej Wolf, urednik projekta Ema in Pesem Evrovizije 2015 Aleksander Radić ter glasbeni urednik Vala 202 Jernej Vene.

Letošnji izbor za pesem Evrovizije bo med 19. in 23. majem na Dunaju. Avstrijska prestolnica tekmovanje gosti zaradi lanskoletne zmage Conchite Wurst v Koebenhavnu. Slovenske barve je v danskem glavnem mestu zastopala Tinkara Kovač, ki je končala na predzadnjem, 25. mestu.

Loading...