GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Na Eurosongu v Rotterdamu prihodnje leto 41 držav

Deli na:
Na Eurosongu v Rotterdamu prihodnje leto 41 držav

Prireditev bo potekala od 12. do 16. maja 2020 v Rotterdamu - Foto: https://eurovision.tv/

Na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije, ki ga bo prihodnje leto gostil nizozemski Rotterdam, bo nastopilo 41 držav. Koncept dveh polfinalov in finalov ostaja, po letu premora pa se bosta vrnili Bolgarija in Ukrajina. S sloganom Open up! (Odpri se!) želijo organizatorji izpostaviti povezavo med ljudmi in kulturno raznolikost.

Organizatorji Eurosonga v Rotterdamu 2020 so se pogovarjali z več kot 100 Nizozemci o tem, kako jih najbolje predstavljati na največjem glasbenem dogodku v živo. Pri tem se je vedno znova ponavljal pojem odprtosti, piše na uradni spletni strani tekmovanja.

"Odpri se je predvsem vabilo, da se odpremo drug drugemu, glasbi in različnim kulturam. Želeli smo prenesti tudi sporočilo, ki ustreza duhu našega časa. Živimo v časih naraščajoče polarizacije. Živimo v časih, ko svoboda ni več tako samoumevna kot nekoč. Ljudje so zaskrbljeni nad svojo svobodo, da bi bili takšni, kot želijo biti, da bi izražali svoje misli. Zdi se nam pomembno, da povabimo ljudi, da se odprejo. Odprimo se medsebojnim pogledom, medsebojnim mnenjem, nadaljujmo dialog drug z drugim," je pojasnil izvršni producent tekmovanja Sietse Bakker.


Izvršni producent tekmovanja pri Evropski radiodifuzni zvezi (EBU) Jon Ola Sand pa je povedal: "Odpri se je odličen slogan za tekmovanje za pesem Evrovizije, ko praznuje svojo 65. izvedbo. Leta 1956 je tekmovanje lahko spremljalo le sedem držav, odtlej pa smo se odprli vsej Evropi, Avstraliji in zdaj, preko streaminga, še vsemu svetu. Vrednote Eurosonga so univerzalnost in vključenost ter naša tradicija, da skozi glasbo proslavljamo raznolikost. Zdaj lahko dodamo novo - odprtost."

Rotterdam bo tekmovanje gostil, potem ko je na letošnjem tekmovanju v Tel Avivu zmagal nizozemski pevec Duncan Laurence s pesmijo Arcade. Polfinala v dvorani Ahoy bosta 12. in 14. maja, finale pa 16. maja 2020. V polfinalih bo tekmovalo 35 držav, deset najboljših iz vsakega pa se bo nato v finalu pridružilo petim velikim državam - Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji in Veliki Britaniji - ter gostiteljici Nizozemski, ki se v finale uvrstijo neposredno.

RTV Slovenija bo izbor za slovenskega predstavnika na Eurosongu, EMA 2020, izvedla februarja. Izvajalci se nanj lahko prijavijo še do 19. novembra do polnoči. Tokratna novost bo, da se bosta izbranim izvajalcem pridružila dva, ki bosta izbrana preko spletnega izbora EMA FREŠ, ki na spletni strani MMC RTV Slovenija poteka od 4. novembra.