Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Na Dolenjskem konec 26. kolesarske dirke po Sloveniji

Deli na:
Na Dolenjskem konec 26. kolesarske dirke po Sloveniji

Kolesarska dirka Po Sloveniji 2019 - Foto: Radio Krka

Pred kolesarji na 26. dirki po Sloveniji je še zadnjih 167,5 kilometra. Start današnje pete etape bo v Trebnjem, cilj pa bo v Novem mestu, kjer se bodo bržčas za etapno slavo udarili sprinterji. Italijan Diego Ulissi (UAE - Team Emirates) bo skušal potrditi skupno zmago, v igri za dve majici pa sta Slovenca.

Tadej Pogačar brani belo majico najboljšega mladega kolesarja, Luka Mezgec pa bo napadal rdečo majico najboljšega po točkah.

Kolesarji bodo med Trebnjem in Novim mestom morali premagati pet vmesnih sprintov ter dva vzpona, noben pa ne bo prezahteven, zato mora Ulissi le mirno pripeljati do konca, da bo drugič v karieri dvignil pokal zmagovalca na slovenski pentlji. Prvič je zmagal leta 2011.

Devetindvajsetletni Italijan je od petka lastnik zelene majice najboljšega v skupni razvrstitvi, v soboto pa si je prikolesaril še rdečo majico. Medtem ko je z 22 sekundami varno v vodstvu v skupni razvrstitvi, je njegov položaj v točkovanju precej bolj negotov.

Pred drugouvrščenim Mezgecem ima le dve točki prednosti, če pa bo v zaključku današnje etape prišlo do sprinta glavnine, potem Ulissija zagotovo ne bo spredaj.

Pogačar ima v boju za belo majico kar osem minut in 29 sekund prednosti pred prvim zasledovalcem, zato mu jo lahko odvzame le velikanska smola.