reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Na beneškem filmskem festivalu letos manj filmov

Deli na:
Na beneškem filmskem festivalu letos manj filmov

Zlati lev - Foto: Reuters

Na 77. beneškem filmskem festivalu, ki bo potekal od 2. do 12. septembra, bodo prikazali manj filmov kot v prejšnjih izdajah. Tudi število filmov v tekmovalnem programu se bo v primerjavi s prejšnjimi leti zmanjšalo, je povedal umetniški direktor festivala Alberto Barbera. Seznam filmov bodo predstavili 28. julija v Rimu.

Po pisanju avstrijske tiskovne agencije APA bodo v letošnji izdaji ohranili tekmovalna programa Benetke 77 in Horizonti. Projekcije filmov bodo, kot običajno, potekale v dvoranah na Lidu ter v dveh arenah na prostem, pri čemer se bodo strogo držali pravil glede vzdrževanja socialne distance.

Ne bo pa letos netekmovalnega programa Sconfini, v katerem sicer prikazujejo filme različnih žanrov. Konference in drugi dogodki bodo potekali v hotelu Excelsior, prvič v zgodovini festivala jih bo mogoče spremljati preko streama.

"Vesel sem, da bomo letošnji filmski festival lahko izpeljali z minimalno redukcijo tako števila filmov kot programov. Festival naj postane praznovanje novega začetka in naj filmskemu svetu pošlje konkretno sporočilo optimizma. Beneški filmski festival bo tudi tokrat predstavil najboljše produkcije zadnjih mesecev," je besede Barbere povzela APA.

Že v januarju so sicer organizatorji znamenite beneške Mostre sporočili, da bo mednarodni žiriji 77. izdaje predsedovala avstralska filmska igralka in dvakratna oskarjevka Cate Blanchett. Sredi aprila pa so potrdili, da letošnji mednarodni filmski festival v Benetkah vsekakor bo.

Maja je sicer ustanova Beneški bienale sporočila, da 17. mednarodno arhitekturno razstavo zaradi pandemije novega koronavirusa prestavlja na prihodnje leto. Tako se bo 17. arhitekturni bienale predvidoma začel 22. maja 2021.