GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Košarkar naj bo 2 na nemškem festivalu Schlingel

Deli na:
Košarkar naj bo 2 na nemškem festivalu Schlingel

Kosarkar naj bo 2 - Foto: Arhiv

Film Košarkar naj bo 2 režiserja Borisa Bezića bo gostoval na 24. mednarodnem festivalu otroškega in mladinskega filma Schlingel v nemškem Chemnitzu, kjer bo po septembrski slovenski doživel še mednarodno premiero. Družinsko komedijo bodo na festivalu s predstavitvijo najnovejših filmov, namenjenih mlademu občinstvu, prikazali v sekcije Panorama.

Film bo na sporedu festivala, ki bo potekal od danes do nedelje, dvakrat: danes in v petek. Projekcij se bo udeležil tudi režiser filma Bezić, so sporočili iz Slovenskega filmskega centra (SFC).

Družinska komedija po scenariju Primoža Suhodolčana nadaljuje duhovito pripoved o Ranti, fantu, ki je tako velik, da bi lahko celo žirafam kravate zavezoval. Življenje nerodnega in lenega fanta spremeni košarkarska žoga. Drugi del filma nadaljuje zgodbo prvega, a leto kasneje. Vse je v najlepšem redu, dokler poletnega predpočitniškega vzdušja ne pretresejo nepredvidene šolske obveznosti, ljubezenske težave in košarkarski zapleti. Toda Ranta in druščina se ne dajo, so vsebino filma povzeli v SFC.

V filmu igrajo Klemen Kostrevc, Matija Brodnik, Gaja Filač, Domen Novak, Lado Bizovičar, Marko Miladinović, Gojmir Lešnjak Gojc, Ana Maria Mitič, Matjaž Javšnik, Mojca Funkl in Primož Pirnat.



V domačih kinematografih si je Košarkar naj bo 2 doslej ogledalo več kot 10.000 gledalk in gledalcev, kar pomeni, da je gre za najbolj gledan film zadnjih nekaj dni.

Festival Schlingel poteka vse od leta 1996 v nemškem Chemnitzu, ki je z Ljubljano pobrateno vse od prve izdaje festivala. Slovenski mladinski in družinski filmi so zadnja leta redni gostje tega nemškega festivala.

Leta 2016 je na 21. izdaji festivala potekala največja predstavitev slovenskih mladinskih filmov v tujini v zadnjih 20 letih. Nemško premiero so doživeli celovečerci Pojdi z mano Igorja Šterka, Nika Slobodana Maksimovića in Utrip ljubezni Borisa Petkoviča. Ob celovečernih filmih so se predstavili še kratki igrani film Martina Turka Dobro vnovčeno popoldne, med animiranimi filmi pa Princ Ki-Ki-Do: Balon Grege Mastnaka in Zadnje kosilo Mihe Šubica. Leta 2017 se je predstavil Košarkar naj bo Borisa Petkovića, lansko leto pa Gajin svet Petra Bratuše.