pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Na 13. festivalu slovenske klobase v Ohiu slavila mesarija Ažman

Deli na:
Na 13. festivalu slovenske klobase v Ohiu slavila mesarija Ažman

Foto: Bobo

Mesarija Williama Ažmana iz Euclida blizu Clevelanda v Ohiu je slavna, odkar je poslala v vesolje klobase astronavtki slovensko-indijskega rodu Suniti Williams, tokrat pa je osvojila prvo mesto na 13. festivalu slovenske klobase v organizaciji Dvorane slavnih in muzeja polke v Kirtlandu.

Prireditve na leta 1939 ustanovljeni farmi Slovenske narodne podporne jednote (SNPJ) se je udeležilo okrog 1200 ljudi, ki so se v sredo veselili dobre hrane in glasbe desetih orkestrov polke in skupaj 60 glasbenikov. Med njimi je bil tudi kralj kanadske polke Walter Ostanek.

Eden od glavnih organizatorjev prireditve Joe Valenčič, ki tudi vodi Muzej in dvorano slavnih polke, je dejal, da je slovenska (kranjska) klobasa oziroma njen recept prišel v Ohio konec 19. stoletja s slovenskimi priseljenci.

Ažmanova klobasa je zmagala tako po odločitvi žirije, v kateri sta bila med drugimi županja Euclida Kristin Holzheimer Gail in generalni konzul Slovenije v Clevelandu Andrej Rode, kakor tudi po izboru publike. Za njo se je na drugo mesto uvrstila klobasa trgovine Raddell.

Zmagovalno klobaso podjetja Ažman Quality Meats bodo kot uradno klobaso stregli na letošnji 53. podelitvi nagrad polke ob ameriškem državnem prazniku zahvalnem dnevu od 24. do 26. novembra v clevelandskem hotelu Marriott.