reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mura se je po 21 letih vrnila v Evropo in tudi že izpadla

Deli na:
Mura se je po 21 letih vrnila v Evropo in tudi že izpadla

Foto: Martin Metelko

Nogometaši Mure so na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo doma izgubili proti Maccabiju Haifi z 2:3 (1:2). Na prvi tekmi pred tednom dni v Izraelu je Maccabi zmagal z 2:0. Igralci iz Murske Sobote so tako končali nastope v evropski ligi.

* Stadion Fazanerija, sodniki: Musial, Siejka in Slusarski (vsi Poljska).
* Strelci: 1:0 Bobičanec (6.), 1:1 Awwad (31.), 1:2 Ashkenazi (35.), 1:3 Ashkenazi (75.), 2:3 Šturm (81.).
* Mura: Obradović, Pucko, Bošković, Kozar (od 46. Karamarko), Bobičanec, Maruško, Maroša, Horvat (od 45. Bubnjar), Šušnjara, Šturm, Šporn (od 82. Laci).
* Maccabi Haifa: Haimov, Utin, Gershon, Lavi, Haziza (od 45. Abu Fani), Awwad (od 68. Rakuvitsaja), Shua, Arad, Ashkenazi (od 77. Wildschut), Habashi, Mabouka.
* Rumena kartona: Maroša; Shua.
* Rdeč karton: /.

Murskosoboška Fazanerija je po 21 letih znova gostila evropsko tekmo. Na žalost prekmurskih gledalcev se je končala po željah Maccabija iz Haife. Izraelski podprvak je zmagal še drugič v tednu dni in končal evropsko sezono Mure, ki je sicer pokazala pogumno predstavo.


Mura je obračun začela sanjsko. V šesti minuti so domači z leve strani iskali priložnost za zaključni strel, eden od izraelskih branilcev je žogo z glavo odbil, vendar le do Luke Bobičanca. Ta je takoj udaril po žogi in jo spravil v gol med nogami vratarja Guya Haimova.

V 21. minuti je Maccabi zadel, a je bil Yarden Shua v prepovedanem položaju. Šest minut kasneje so Sobočani prišli do nove lepe priložnosti. Podaja z desne strani je letela na drugo vratnico proti Tomiju Horvatu, Haimov je bil že premagan, Ernest Mabouka pa je v zadnjem trenutku rešil svoje moštvo.

V 31. minuti je Fazanerijo utišal Mohamed Awwad. Na levi strani kazenskega prostora je iz igre vrgel Aleksandra Boškovića in z močnim strelom premagal Matka Obradovića. Izraelski protinapad štiri minute kasneje pa je znova obrodil sadove. Na 2:0 je povišal Yuval Ashkenazi.

Maccabi je bil v drugem polčasu bolj podjeten, v 75. minuti pa je razblinil še zadnje upe Murinih nogometašev. Ashkenazi je v dvoboju ena na ena z Obradovićem brez težav zadel, Muri je na dveh tekmah zabil tri gole. V 81. minuti je za končnih 2:3 zadel Klemen Šturm.

Maccabi bo v 2. krogu igral proti Strasbourgu.