feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Magazin

Neverjetno: možak je tri tedne preživel v mrazu zimske Aljaske, potem ko mu je pogorela koča (VIDEO)

Deli na:
Neverjetno: možak je tri tedne preživel v mrazu zimske Aljaske, potem ko mu je pogorela koča (VIDEO)

Tyson Steele - Foto: YouTube

Na Aljaski so pretekli teden s helikopterjem rešili 30-letnika, ki je več kot tri tedne preživel na mrazu, potem ko mu je pogorela koča, v kateri je živel.

"Naredil sem napako, da sem v peč dal velik kos kartona, da bi zanetil ogenj," je povedal Tyson Steele. "Iskra je švignila skozi dimnik in pristala na strehi," je pojasnil policiji. Niti ni vedel, da je to zanetilo požar. Zbudil se je sredi noči, ko je koča že dobro gorela, in zbežal ven, kjer je bila temperatura minus 26 stopinj Celzija.

Najprej je mislil, da je njegov šestletni labradorec zunaj, a je kasneje ugotovil, da je ostal v koči. "Nimam besed, s katerimi bi opisal to bolečino, samo kričal sem," je povedal.

Foto: Facebook - Tyson Steele s svojim labradorcem

Dodal je, da je v požaru razneslo tudi zaboj, poln streliva, in jeklenko s propanom. Ogenj je skušal pogasiti s snegom, ki ga je metal na svoje domovanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.


Ko je ostal brez koče, je v snegu izkopal jamo in si zgradil začasno zatočišče. Grel se je z nekaj spalnimi vrečami in plašči, zimski škornji pa so zgoreli v požaru. Jedel je hrano iz konzerv, ki jih je rešil v požaru. "Imel sem po dve konzervi na dan za en mesec. A približno polovica se je v vročini odprla in vanje je prišel dim," je pojasnil.


Računal je na to, da ga bodo začeli iskati, ko dlje časa ne bo stopil v stik z družino ali prijatelji. Mobilni telefon mu je nehal delovati. Po treh tednih bivanja na mrazu so ga rešili pretekli četrtek s helikopterjem.

30-letnik, ki je v koči, oddaljeni približno 30 kilometrov od najbližjega soseda, sam bival od septembra, bo zdaj živel pri starših v Salt Lake Cityju. "Imajo psa. To bo neke vrste terapija," je poudaril.

loading...
Loading...