kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sanjske počitnice za Nemce v Sloveniji

Deli na:
Sanjske počitnice za Nemce v Sloveniji

Bohinjsko jezero v jeseni. - Foto: Profimedia

Leto se je komaj začelo, a Nemci že premišljujejo o tem, kje bodo preživeli poletne počitnice.

Nemški tednik Focus je tako svojim bralcem ponudil seznam sanjskih turističnih destinacij, na katerem je tudi Slovenija.

Naša državo je tednik opisal kot svet v malem. V njej najdemo čudovite obale z majhnimi pristanišči, lepo gorsko pokrajino, bistre jezera in reke, ki so kot ustvarjana za potovanje. Pohvalili so tudi Ljubljano, ki so jo opisali kot zeleno velemesto s študentskim pridihom.

Poleg Slovenije so Nemci na seznam sanjskih krajev uvrstili tudi italijansko deželo Piemont, portugalsko deželo Algarve, primerno zlasti za ljubitelje deskanja na valovih in francosko Azurno obalo.

Na seznamu so še grški otok Paros, irsko mesto Killarney, kjer lahko turisti najdejo značilno irsko spokojnost in Baskija, ki jo nemški tednik opiše kot presenečenje Iberskega polotoka, kjer najdemo tihe ribiške vasice, dobre restavracije in se naužijemo kulture v Guggenheimovem muzeju v Bilbau.

Na seznamu mestnih turističnih biserov za leto 2019 so danska prestolnica Köbenhavn, maroški Tanger, glavno mesto Gruzije Tbilisi, Matera v Južni Italiji, francoski Lyon, portugalska prestolnica Lizbona in Tel Aviv, bližnjevzhodni New York, ki ima 4000 stavb, zgrajenih v Bauhaus slogu, in razburljivo nočno življenje.



Za tiste, ki jih vleče daleč od Evrope, v Focusu priporočajo srednjeameriško državo Kostariko, urejeno in okoljevarstveno državo. Švica Latinske Amerike in raj na zemlji po mnenju nemških novinarjev.

Potem je tu še afriška država Tanzanija. V tej državi leži najvišji vrh Afrike, 5895 metrov visoki Kilimandžaro. V Tanzaniji sta tudi Nacionalni park Serengeti in otok Zanzibar.

Priporočajo tudi obisk Nove Zelandije, ki jo je pomorščak James Cook odkril pred 250 leti, pa tudi Kalifornije, ki ima 263 sončnih dni na leto in prijazne prebivalce. Čudovita dežela je tudi Tajvan, kjer so Lotusovo jezero, gorski vršaci, pagode in templji ter, če je verjeti ameriški televiziji CNN, najboljša hrana na svetu.

Na svetovnem seznamu turističnih biserov sta še jordansko starodavno mesto Petra in Vietnam s svojimi peščenimi obalami in lepo pokrajino.

Ker so pred vrati tudi zimske počitnice, so Nemci pripravili tudi seznam zimskih turističnih biserov. Na njem so ameriški Vail, tirolski dragulj Kitzbühel, Zermatt v Švici, nemški Garmisch, zimsko romantične Zakopane na Poljskem, Laponska in avstrijski Hintertux na 3250 metrih nadmorske višine, kjer smučarske proge obratujejo vse leto.