operacija, histerektomija Svet24.si

Zdravnik svojim bolnicam brez privolitve ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

Josip Broz Tito Svet24.si

Zgodbe zdravnikov o Titovih poslednjih dneh in ...

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

Magazin

Melania bo odprla prenovljeni spomenik, ki ga Donald gleda iz pisarne

Deli na:
Melania bo odprla prenovljeni spomenik, ki ga Donald gleda iz pisarne

Melania Trump - Foto: Profimedia

Prva dama ZDA Melania Trump bo v četrtek slovesno odprla prenovljeni Washingtonov spomenik, to je 169 metrov visok kamniti obelisk sredi travnika National Mall v Washingtonu, ki je zaprt zaradi prenove od avgusta 2016. Prva dama se bo tudi popeljala z novim dvigalom do vrha spomenika v čast prvemu predsedniku ZDA.

Spomenik so zaprli zaradi obnove dvigala in gradnje novega prostora za varnostni pregled turistov, preden jim dovolijo vstop v dvigalo za višinski ogled ameriške prestolnice. Obnovitvena dela zamujajo, saj je bilo uvodoma predvideno, da bo spomenik znova dostopen že letošnjo pomlad.

Zaradi anekdotičnih sumov o kontaminirani zemlji okoli leta 1888 odprtega spomenika se je Nacionalna služba za parke odločila, da položi zaščitno plast kovine nad podzemnim vodovodnim sistemom.

Foto: Profimedia - Spomenik Georgu Washingtonu v Zveznem okrožju Washington.

Nov objekt za varnostne preglede iz stekla in jekla je postal potreben po terorističnih napadih na ZDA 11. septembra 2001, doslej pa so se znašli s postavitvijo šotora.


Novo dvigalo bo popeljalo turiste do 152 metrov visoke razgledne ploščadi in menda obiskovalcem več ne bo treba peš po 897 stopnicah, kot so morali pred začetkom obnove, ker se je staro dvigalo občasno kvarilo.

Največ sredstev za obnovo je dal soustanovitelj finančnega podjetja Carlyle Group David Rubenstein, ki rad financira zvezne objekte.

Med drugim je podaril tudi 7,5 milijona dolarjev za popravilo počenega marmorja in granita na Washingtonovem spomeniku po potresu leta 2011. Spomenik je bil potem zavit v gradbeni oder kar pet let, nato pa so ga spet zaprli zaradi obnove dvigala in gradnje varnostnega objekta.

loading...
Loading...