dejan-vunjak Dobra karma

9 let po Brendijevi smrti njegov sin še vedno ...

horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za petek, 7. avgusta

ales-primc_bobo Reporter.si

Zakaj "minister za otroke in družine v senci" ...

pivec gantar Svet24.si

Rušenje Gantarja, zaposlovanje na lepe oči in ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

zoran dragić z družino Njena.si

Dragićevo srce parajoče slovo od družine

Magazin

Mednarodna kolesarska zveza grozi s strogimi kaznimi za kršitev higienskih priporočil

Deli na:
Mednarodna kolesarska zveza grozi s strogimi kaznimi za kršitev higienskih priporočil

Foto: Reuters

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je organizatorjem dirk zagrozila s kaznimi, če ne bodo upoštevali higienskih priporočil v zvezi s pandemijo novega koronavirusa. Ob neupoštevanju protokolov lahko organizatorje doleti tudi ukinitev licence za izvedbo kolesarskih dirk, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Če organizator ne bo vzpostavil vseh potrebnih protokolov, lahko Uci s serijo ukrepov kaznuje organizatorje," so sporočili v izjavi za javnost. Kazni zajemajo tako finančne globe kot ukinitev licence za organizacijo dirk pod okriljem Ucija in drugih kolesarskih preizkušenj.

Po sprva sprejetih protokolih so lahko bili organizatorji kaznovani le finančno, in sicer med 930 in 9300 evrov, odvisno od prestopkov. Zdaj pa so kazni zaostrili po dialogu med Uci in številnimi deležniki, ki sodelujejo pri organizaciji dirk v času pandemije novega koronavirusa. Posebno težo pa so imela mnenja ekip svetovne serije, so še zapisali.

Po izjavi sodeč morajo organizatorji dirk v prvi vrsti zagotoviti omejeno število navijačev v startnih in ciljnih prostorih, ves čas pa mora med občinstvom in kolesarji obstajati minimalna razdalja 1,5 metra.

Svetovna serija v kolesarstvu se bo z italijansko preizkušnjo Strade Bianche nadaljevala 1. avgusta, v teh dneh pa na nekoliko nižji ravni že poteka dirka po Burgosu v Španiji z zelo močno mednarodno zasedbo, ki je v dveh dneh odprla številna vprašanja glede nadzorovanja okužb z novim koronavirusom.

Loading...