900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Rogličev šef izključen s Toura, Pogačar pa bo plačal 186 evrov kazni zaradi smetenja

Deli na:
Rogličev šef izključen s Toura, Pogačar pa bo plačal 186 evrov kazni zaradi smetenja

Foto: Reuters

Nizozemec Merijn Zeeman, športni direktor kolesarskega moštva Jumbo-Visma, za katero vozi slovenski zvezdnik Primož Roglič, je bil po poročilu disciplinskega sodnika dirke po Franciji izključen s Toura, potem ko je napadel predstavnika Mednarodne kolesarske zveze (Uci). Tadej Pogačar je po včerajšnji etapi prejel kazen v višini 186 evrov.

Disciplinski sodniki so imeli v včerajšnji 18. etapi ogromno dela pri kaznovanju kolesarjev in športnih direktorjev.

Najvišjo kazen je prejel športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman. Kaznovan je bil z izključitvijo s Toura in 2000 švicarskimi franki kazni (1860 evrov), ker je po sredini 17. etapi napadel, grozil in žalil uradno osebo Ucija.

Po podatkih RTV Slovenija naj bi šlo za Zeemanovo neprimerno vedenje do kontrolorja, ki je po sredini 17. etapi izvajal nadzor koles. Na Col de la Lozu je bilo po sredinem poročilu Ucija v okviru boja proti tehnološkim prevaram pregledanih 41 koles, od tega prav vsa moštva Jumbo-Visma, kot kolegi z RTV Slovenija navajajo nizozemske vire.

Obenem je bil včeraj kaznovan tudi Pogačar, ki je bil eden od šestih kolesarjev (Mikel Landa, Wout Van Aert, Alberto Bettiol, Hugh Carthy, Matteo Trentin), ki so prejeli 186 evrov kazni zaradi odvrženih smeti zunaj za to določenega območja.



Še dodatno je bil kaznovan Van Aert (Jumbo-Visma), ki je prejel še 186 evrov kazni, 20 sekund pribitka v skupnem seštevku ter štiri odvzete točke v boju za zeleno in pikčasto majico, potem ko si je v včerajšnji etapi v nasprotju s pravili pomagal z zavetrjem avtomobila.

Včeraj so kazen 465 evrov prejeli tudi trije kolesarji (Dario Cataldo, Simon Gescke, Christopher Juul-Jensen), ki so na cesto odvrgli smeti, kljub temu da je bilo z njimi vozilo moštva.

Dodatno kazen v višini 186 evrov pa je prejel še Carthy, ki je med etapo uriniral zunaj za to določenega območja.

Valentin Madouas, Jan Hirt in Pierre Rolland so prejeli kazen 186 evrov zaradi predolgega držanja bidonov iz avta svojih moštev. Ista kazen je zaradi tega doletela tudi njihove športne direktorje.