favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Med rudarji: Milena Anđelić Đukić (VIDEO)

Deli na:
Med rudarji: Milena Anđelić Đukić (VIDEO)

Milena Anđelić Đukić - Foto: Matjaž Lavrič

Tokratno oddajo smo posneli v prostorih trboveljskega Katapulta. Pogovarjali smo se z nekdanjo Trboveljčanko Mileno Anđelić Đukić, ki že nekaj let s svojo družino živi v Kopru. V prvem delu oddaje je nekaj več povedala o tem, kako je njena družina iz Srbije prišla živet v rudarsko okolje.

Največ o rudarskem življenju ji je povedal njen očim, ki je bil rudar. Te izkušnje o teh rudarskih krajih je strnila tudi v svojem mladinskem knjižnem delu Rudarjeva hči. Knjiga govori o neizmerni moči tako ženske kot rudarskega življa. Moč ženske, ki je v zgodbi upodobljena skozi svetilko, ki je bila opora rudarjem, gladiatorjem v areni teme in preživetja.

Knjiga ima tudi dobrodelni namen. Celoten izkupiček od prodaje gre za stroške, ki so nastali pri stvaritvi Prometeja rudarja, delo nekdanjega ministra za kulturo, kiparja Zorana Pozniča.



Knjigo lahko naročite tu: drustvo.tnm@gmail.com

Foto: Matjaž Lavrič - Milena Anđelić Đukić in Igor Gošte

V oddaji je predstavila tudi svoja druga knjižna dela. Še največ o njenem humanitarnem delu pa pove naslednje besedilo, ki ga je ob podelitvi občinskega priznanja občina Koper napisala komisija za priznanja: »Milena Anđelić Đukić je komisijo prepričala z uspešnim delom na širšem družbenem področju, predvsem pri humanitarni dejavnosti za socialno ogrožene družine in otroke. Je predsednica Kulturno umetniškega-humanitarnega društva Srce za Srce in že od leta 2013 sodeluje z Zavodom Krog. Njeno življenjsko delo in rezultati temeljijo na dolgoletni dejavni in samoiniciativni realizaciji projektov na področju festivalov, dobrodelnih projektov, napisanih knjig, podarjenih otrokom in brezplačnih umetniško-gledaliških krožkih za socialno ogrožene otroke.«

Kaj vse je še povedala o svojem otroštvu, ustvarjanju si lahko ogledate v oddaji. Na koncu pa tudi kratek video posnetek o enem izmed njenih projektov.