pošta, poštar, poštni delavec Svet24.si

Sindikat upravo Pošte Slovenije obtožuje vdora v...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

(VIDEO) Sledi korakov: Trboveljčanko je ljubezen peljala v Beograd

Deli na:
(VIDEO) Sledi korakov: Trboveljčanko je ljubezen peljala v Beograd

Igor Gošte v pogovoru s Stanislavo Radunović - Foto: Matjaž Lavrič

Naša tokratna sogovornica Stanislava Radunović se je rodila v trboveljski družini Cestnik. V prvem delu oddaje nam je predstavila življenje v sedemčlanski družini ob očetu rudarju in mami gospodinji.

Oba dela oddaje sta bila posneta v prijetnem okolju na vrtu ob hiši, od koder je lep pogled na nekoč v marsičem drugačno rudarsko in industrijsko mesto Trbovlje. Ponosno se spominja, kako je njen oče gradil hišo in kako so mu pri tem pomagali otroci.

Marsikaj zanimivega je povedala tudi o otroških igrah, o skrbi za živali, ki so bile vedno del njene družine. Bolj kot ne se je takrat vse dogajalo zunaj, kar je v marsičem drugačno od današnjih časov. Med lepimi spomini ji ostaja tudi Miklavževanje, ki je bilo v njenih otroških letih bolj uveljavljeno kot novoletne obdaritve dedka Mraza.

Zanimiva je tudi njena šolska pot. Že zgodaj se je namreč odločila, da bo njeno življenje povezano z otroki. Zato ne čudi, da se je vpisala v celjsko pedagoško gimnazijo. A ljubezen do postavnega Lazarja Radunovića, ki ga je spoznala na Jadranski obali, jo je peljala v Beograd, kjer je dokončala študij, si ustvarila družino in dolga desetletja kot učiteljica poučevala otroke.

Foto: Matjaž Lavrič - Stanislava Radunović se je rodila v trboveljski družini Cestnik

V prvem delu pogovora je spregovorila tudi o tem, kako so jo sprejeli Beograjčani in tudi, kako se je v tem takrat največjem jugoslovanskem mestu znašla in uredila življenje.

Drugi del bomo objavili čez nekaj dni. V njem boste lahko prisluhnili še njenemu pripovedovanju o razpadanju Jugoslavije, o tem, kako je doživela bombandiranje Beograda, kako je sodelovala na protestih proti režimu Slobodana Miloševiča, o delu v medijih in o svoji vrnitvi v domovino.