Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mariborčani z golom Boharja rešili točko proti Spartaku

Deli na:
Mariborčani z golom Boharja rešili točko proti Spartaku

Foto: Bobo

Nogometaši Maribora so v 1. krogu lige prvakov igrali neodločeno 1:1 (0:0) proti moskovskemu Spartaku.

Izbrance Darka Milaniča naslednja tekma v tem tekmovanju čaka 26. septembra, ko bodo gostovali v Sevilli.

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev: 12.450, sodniki: Aytekin, Kleve in Borsch (vsi Nemčija).
* Strelca: 0:1 Samedov (59.), 1:1 Bohar (85.).
* Maribor: Handanović, Šuler, Vrhovec (od 79. Pihler), Ahmedi (od 69. Mešanović), Kabha, Tavares, Bajde (od 69. Kramarič), Milec, Rajčević, Viler, Bohar.
* Spartak: Rebrov, Glušakov (od 29. Samedov), Promes (od 85. Popov), Fernando, Luiz Adriano, Džikija, Bocchetti, Kombarov (od 90. Melgarejo), Kutepov, Ješenko, Pašalić.
* Rumeni kartoni: Džikija.
* Rdeč karton: /.

V mesto ob Dravi se je po treh letih znova vrnila liga prvakov. Razprodan stadion, polno mesto domačih in tujih navijačev ter dinamična igra v obeh polčasih so poskrbeli za novo nogometno poslastico v štajerski prestolnici. Čeprav je moskovska ekipa upravičila vlogo favorita, pa iz Maribora ne bo odšla z zmago, Damijan Bohar je z drugim golom v ligi prvakov poskrbel izenačenje v dramatičnem zaključku.


Mariborčani so začeli napadati že v prvi minuti, ko je Mitja Milec lepo sprožil po tleh, Artjom Rebrov pa je žogo izbil. Rusi so kmalu vrnili napad, vršili pritisk, a so se domači naleta ubranili. Tudi v nadaljevanju so bili domači odločni, moskovska ekipa pa je priložnosti iskala preko hitrih protinapadov, Mario Pašalić je v naslednjem meril preko gola. V 6. minuti je preko gola streljal še Luiz Adriano. V nadaljevanju je v priložnosti Damjan Bohar, ki je s prostega strela meril neposredno na gol in priboril kot. Po izbiti žogi je Marwan Kabha poskusil s strelom s 30 metrov, a meril čez gol.

Prvi polčas je postregel z zelo dinamično igro, a zadetka ni bilo. Naslednji je poskusil Gregor Bajde, podal na pet metrov pred gol, a so se Rusi ubranili. V prvih desetih minutah so imeli domači že tri kote, a je ruska obramba delovala zbrano. Z dvema lepima podajama se je izkazal še Valon Ahmedi, Aleksander Rajčević pa je bil naslednji, ki je streljal preko gola. Na drugi strani je v 14. minuti Dimitrij Kombarov streljal preko gola. Ker so gostujoči navijači v 16. minuti na igrišče poslali raketo in z baklami povzročili dim, je bila tekma za nekaj minut prekinjena.

Domači so še naprej poskušali, vendar v zaključkih niso bili dovolj natančni. Po 30. minuti pa se je igra preselila pred vrata Jasmina Handanovića. Nalet gostov ni pojenjal, v 29. minuti so gostje že posegli po prvi menjavi, lažje se je poškodoval kapetan Denis Glušakov. Massimo Carrera je v igro poslal Aleksandra Samedova, igra je Spartaku stekla. Na srečo domačih tudi Rusi pri zaključnih strelih niso bili dovolj natančni. Eno redkih mariborskih priložnosti v drugem delu prvega polčasa je imel v 42. minuti še Mitja Viler, ki pa je nameril le zunanjo stran mreže Spartakovih vrat.

Rusi so odločno krenili v drugi polčas, v 50. minuti se je po napaki mariborskih branilcev v priložnosti sam znašel Samedov, žoge pa ni dobro zadel in streljal čez gol. V 56. minuti je z 22 metrov z močnim strelom poskusil Bohar, a meril le nekaj centimetrov mimo desne vratnice. V 59. minuti so gostje premagali domačega vratarja. Po številnih odbitih žogah na robu kazenskega prostora je do neoviranega strela prišel Samedov in pod prečko zabil za vodstvo. V 62. minuti je z glavo streljal Bohar, a zadel vratnico, odbito žogo je dobil Ahmedi, vendar meril mimo.

Prejeti gol domačih ni uspaval. Še naprej so ogrožali ruske prvake, v 68. minuti je Viler s 23 metrov meril malenkost mimo gola, minuto kasneje pa je domači strateg Darko Milanič poskusil še z dvojno menjavo. Ta ni obrodila sadov, Rusi so zadržali nalet, v 72. minuti je bil sam pred domačimi vrati Fernando, a meril mimo. Deset minut pred koncem so se znova zbudili domači, ogrožali ruska vrata, a sta tako Kabha kot tudi Bohar merila mimo.

Prekmurec je v 85. minuti na noge dvignil ves stadion, potem ko so domači lepo pletli mrežo pred Spartakovimi vrati. Martin Kramarič je podal, Bohar pa z močno žogo pod prečko premagal Rebrova. Bohar je dve minuti kasneje še enkrat nevarno meril, žoga pa je le malo zgrešila ruska vrata in domači so igrišče zapustili dvignjenih glav z velikim remijem v žepu.