ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mandžukić in Alves potrdila Juventusovo vozovnico za finale v Cardiffu

Deli na:
Mandžukić in Alves potrdila Juventusovo vozovnico za finale v Cardiffu

Foto: Profimedia

Nogometaši Juventusa so prvi finalisti nogometne lige prvakov. Na povratni tekmi polfinala so na domačem stadionu še drugič premagali Monaco z 2:1 (2:0).

* Stadion Juventusa, gledalcev: 40.000, sodniki: Kuipers, Van Roekel in Zeinstra (vsi Nizozemska).
* Strelci: 1:0 Mandžukić (34.), 2:0 Dani Alves (45.), 2:1 Mbappe (69.).
* Juventus: Buffon, Barzagli (od 85. Benatia), Bonucci, Chiellini, Alves, Pjanić, Khedira (od 10. Marchisio), Alex Sandro, Dybala (od 54. Cuadrado), Mandžukić, Higuain.
* Monaco: Subašić, Raggi, Glik, Jemerson, Sidibe, Moutinho, Bakayoko (od 78. Germain), Mendy (od 55. Fabinho), Silva (od 70. Lemar), Falcao, Mbappe.
* Rumeni kartoni: Bonucci, Mandžukić; Falcao, Mendy.
* Rdeč karton: /.

Prva tekma se je v Monacu končala z 2:0 za Juventus.

Juventus si je ogromno prednost pridobil že na prvi tekmi, kjer je zmagal z 2:0. Stavnice so tako že pred današnjim prvim sodnikovim žvižgom napovedovale zmago domačih, potem ko je na prvi tekmi oba zadetka za črno-bele dosegel Argentinec Gonzalo Higuain. Zmagi Juventusa v prid je govorilo tudi dejstvo, da še nobeni ekipi v polfinalu lige prvakov ni uspelo nadoknaditi zaostanka dveh zadetkov s prve tekme.



Ob tem so bili Torinčani že 22 evropskih tekem zaporedoma nepremagani na domačem igrišču, na drugi strani pa Monaco v treh polfinalnih evropskih tekmah še ni zmagal na gostujočem igrišču. Juventus je do danes v medsebojnih tekmah z Monacom vknjižil štiri zmage, remi in poraz.

Prav zato je Monaco od prve minute krenil na polno. Juve je v peti minuti rešila vratnica. Kylian Mbappe je sprejel odbito žogo na levi strani in jo mimo Buffona poslal v vratnico. V 23. minuti, Juventus se je že v deseti minuti zatekel k prvi menjavi zaradi poškodbe Samija Khedire, so bili nevarni domači, ko se je v kazenskem prostoru sam znašel Gonzalo Higuain, ki ni dobro zadel žoge. Že dve minuti kasneje je Higuain znova poslal dobro žogo za hrbet obrambe, a je Mario Mandžukić nastreljal vratarja Danijela Subašića. V 28. minuti je strel Mirala Pjanića odbil Andrea Raggi.

V 34. minuti so domači kronali posest žoge in terensko pobudo. Odlično podajo na glavo napadalca je poslal Dani Alves z desne strani, prvi poskus Mandžukića z glavo je Subašić še ubranil, a je Hrvat odbito žogo v drugo spravil v mrežo. V 42. minuti so zapretili gostje, a je Radamel Falcao iz težkega položaja nastreljal obrambo stare dame. V 44. minuti se je izkazal Subašić, ki je ubranil dober strel Paula Dybale, a že v naslednjem napadu je Dani Alves z 20 metrov z volejem zadel v polno.

V drugem polčasu so gostje še skušali uloviti gol za priključek, a niso prihajali do zaključnih strelov, tudi po zaslugi domače obrambe, ki ničesar ni prepuščala naključju. V 67. minuti je za Monaco znova poskusil Mbappe, a je bil Buffon uspešen, že v naslednjem napadu pa je zadel v polno za znižanje rezultata. Juventus je tako dobil prvi gol v zaključnih bojih evropskih tekem šele po 689 minutah. V 89. minuti je Miralem Pjanić s prostega strela s 25 metrov streljal preko gola.

Drugi finalist, finale bo sicer na sporedu 3. junija v Cardiffu, bo znan jutri. V drugem polfinalu se bosta na Vicente Calderonu pomerila madridska rivala Atletico in Real. Na prvi tekmi na Santiagu Bernabeu je Cristiano Ronaldo slovenskega vratarja Jana Oblaka premagal kar trikrat.