Revija Reporter
Magazin

Macronov pes Nemo prepričuje Francoze, naj ne zapuščajo živali (VIDEO)

STA

24. dec. 2020 6:00

Deli na:

Macronov pes Nemo

Instagram

Pes francoskega predsednika Emmanuela Macrona in njegove soproge Brigitte Nemo je nastopil v videu v okviru kampanje, katere namen je boj proti zapuščanju živali in spodbujati njihove posvojitve. Nema je francoski prvi par leta 2017 posvojil iz zavetišča za zapuščene živali.

"Dober dan! Sem Nemo. Moja zgodba se začne tako, da so me zapustili. Vendar imam od avgusta 2017 družino. Hiša, v kateri živim, je polna ljubezni," piše v videu, v katerem nastopa hišni ljubljenček Macronovih.

Dodaja, da podobno, kot so njega, lastniki v Franciji vsako leto zapustijo 100.000 živali. "Torej za božič jih posvojite. Vendar jih posvojite z zavedanjem odgovornosti," v videu, ki ga je francoski predsednik objavil na svojih družbenih omrežjih, še pravi mešanec med labradorcem in bruseljskim grifonom.

Po navedbah na posnetku bodo francoske oblasti pripravile načrt za spodbujanje posvojitev zapuščenih živali. Temu bo namenjenih 20 milijonov evrov.

"Vaš hišni ljubljenček je del vaše družine. Računa na vas," sklene štirinožec.

Štiriletni Nemo, ki ga je francoski prvi par posvojil iz zavetišča za zapuščene živali kmalu po Macronovem prevzemu oblasti, se pogosto pojavlja ob francoskem predsedniku, predvsem med obiski tujih voditeljev.