dreamstime_m_129532071 Odkrito.si

5 barvnih kombinacij, na katere niste pomislili

Lucas Dobson Svet24.si

Šestletnika odnesel rečni tok. Upanje, da ga ...

Nezemljani, vesoljci, NLP, vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: čakanja je konec - napočil je...

upokojenci, pokojnina Svet24.si

Upokojenci se jezijo. Na vlado naslovili protestno...

živi zakopani, psi, hrvaška Svet24.si

FOTO: Na Hrvaškem psički živi zakopani, njihovo...

Cameron Boyce Najstnica.si

Cameron Boyce je pred smrtjo posnel ta video

Nuša in Frenk Derenda Njena.si

Mož Nuše Derenda opazno shujšal

Magazin

Luksuzne modne hiše nehote osamosvojile Hongkong, Tajvan in Macao

Deli na:
Luksuzne modne hiše nehote osamosvojile Hongkong, Tajvan in Macao

Foto: Profimedia - Na ulicah Hongkonga skoraj dva milijona protestnikov

Modni velikani Versace, Givenchy in Coach so v zadnjem času razburili Kitajsko, ker so na svojih majicah Hongkong, Tajvan in Macao označili za samostojne države. Več uglednih kitajskih ambasadorjev njihovih znamk je zato odpovedalo sodelovanje z njimi. Modne hiše so se opravičile za spodrsljaj ter sporne majice umaknile iz prodaje.

Versace je v nedeljo razburil kitajsko javnost z majico s seznamom mest in držav, na kateri sta Hongkong in Macao označena kot samostojni državi. Sprožil se je plaz kritik na družabnih omrežjih, nekateri ambasadorji Versaceja na Kitajskem, med njimi priljubljena kitajska igralka Yang Mi, pa so odpovedali sodelovanje s to modno hišo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Modni velikan je majico umaknil iz prodaje in se opravičil Kitajski. "Žal nam je. Radi imamo Kitajsko in spoštujemo njeno suverenost ter ozemeljsko celovitost," so sporočili. Dodali so , da so vse majice s spornim seznamom uničili. Opravičila se je tudi kreativna direktorica Donatella Versace.


Kitajce je razburila tudi majica modne znamke Coach, na kateri sta kot samostojni državi opredeljena Tajvan in Hongkong. Podjetje se je danes odzvalo s sporočilom, v katerem je obžalovalo hudo napako ter dodalo, da so iz prodaje umaknili vsa oblačila "z resno pomanjkljivostjo". Popravili so tudi svojo spletno stran, na kateri je bil Hongkong omenjen med državami. Tudi Coach je zaradi incidenta izgubil najmanj eno ambasadorko, in sicer kitajsko manekenko Liu Wen.

Modna hiša Givenchy pa je bila deležna kritik zaradi črne majice, na kateri sta Hongkong in Tajvan omenjena ločeno od kitajskih mest. Sodelovanje z Givechyjem je odpovedal priljubljeni pevec fantovske skupine TFBoys Jackson Yee. Za spodrsljaj so se opravičili prek kitajskega družbenega omrežja Weibo, v sporočilu pa med drugim izpostavili, da spoštujejo kitajsko suverenost ter odločno podpirajo načelo ene Kitajske.

Kitajske oblasti so v zadnjem času vse strožje do tujih podjetij pri označevanju Hongkonga, Macaa in Tajvana, ki so del Kitajske, a imajo poseben status. Lani je na Kitajskem razburil ameriški trgovec Gap z majico z zemljevidom Kitajske, na katerem ni bilo Tajvana.

Loading...