testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Lovci na Pokemone nezakonito prečkali mejo

Deli na:
Lovci na Pokemone nezakonito prečkali mejo

Foto: Getty Images

Kanadska najstnika, ki ju je povsem prevzela igra Pokemon Go, sta prejšnji teden nevede prečkala mejo med Kanado in ZDA. Obmejna policija je bila do najstnikov, katerih točne starosti niso razkrili, popustljiva in ju je vrnila na kanadsko stran v varne roke matere.

Patrulja ameriške obmejne straže je namreč hitro ugotovila, da se mladoletnika s telefonoma v rokah nista zavedala svojega dejanja. "Ilegalca" so ustavili in ju aretirali v četrtek, nato pa ju vrnili na mejni prehod, kjer ju je pričakala mati, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Mladoletnika sta bila tako prevzeta nad Pokemonom Go, da sta izgubila vsakršen občutek za to, kje sta. Mednarodno mejo sta prečkala iz nepazljivosti," je povedal predstavnik ameriške obmejne straže.

Lov na Pokemone je v samo nekaj tednih - igra Pokemon Go je na trg prišla ta mesec, hitro postal prava senzacija, ki pa je v zadnjih dneh po svetu terjala nemalo nezgod, tudi s smrtnim izidom. Ponekod, na primer v BiH, igralce igre svarijo pred nezavednim vstopom na minska polja.

Igra je tudi tarča ostrih kritik, saj od uporabnikov zahteva dostop do zgodovine njihovih računov na Googlu in spletnih naslovov.