volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ljubljenka televizijskih gledalcev, legendarni diplomat in znani Slovenci o koronačasih: novi Reporter Magazin prinaša obilo sproščenega branja za zimski čas

Deli na:
Ljubljenka televizijskih gledalcev, legendarni diplomat in znani Slovenci o koronačasih: novi Reporter Magazin prinaša obilo sproščenega branja za zimski čas

Naslovnico nove številke Reporter Magazina krasi Bernarda Žarn,ljubljenka televizijskih gledalcev in ena najbolj prepoznavnih televizijskih osebnosti pri nas, za povrh pa voditeljica nedeljskega Vikend paketa slovi tudi kot ena najprijaznejših televizijk. A kot sama pravi, je tudi ona samo človek in tudi v njenem življenju niso vedno vsi dnevi obsijani s soncem in napolnjeni s smehom. O tem in še čem je spregovorila v intervjuju za novi Reporter Magazin, ki na stotih straneh prinaša kopico zanimivega branja.

Življenje legendarnega diplomata, politika in profesorja dr. Ernesta Petriča je bilo razgibano kot le malokatero. Svoje izkušnje je popisal tudi v avtobiografiji, v intervjuju za Reporter Magazin pa smo se osredotočili na zanimive dogodke iz časa diplomacije, najbolj na njegov mandat veleposlanika Slovenije v ZDA. Med drugim tudi o tem, kaj je njegova hčerka Eva v Beli hiši dejala nekdanjemu ameriškemu predsedniku Georgeu Bushu starejšemu in kdo je posredoval, da Nuklearna elektrarna Krško ni ostala brez jedrskega goriva.  

Kako znani Slovenci preživljajo koronačase? Vprašali smo jih, kako nanje vpliva ta nenavadni čas epidemije, ki mu ni videti konca, kako odporni so proti tem tesnobam zime in epidemije ter kaj je za njih v tem trenutku najbolj pomembno.

Kaj je ljudem v prazničnem času običajno pomembno lahko pove etnolog in umetnostni zgodovinar dr. Janez Bogataj, avtoriteta za božična praznovanja na Slovenskem. V pogovoru za Reporter magazin se je spominjal, kako so v mladosti krasili božično drevesce in kako so mu srečo priklicale pomaranče, prinesene iz Trsta. O tem, kaj je bistvo Miklavža in parkljev, je lahko izvedel ob sedenju na saneh v domači knjižnici, medtem ko je v četi snežakov lahko od blizu spoznal še dedka Mraza.



Pred 30 leti smo se Slovenci na plebiscitu prepričljivo odločili za samostojno pot. V treh desetletjih od takrat se je z vrha politike poslovila večina takratnih akterjev, izjemi sta predsednik vlade Janez Janša in predsednik države Borut Pahor. Dobili smo novo generacijo politikov. Kako so takratne dogodke spremljali sedanji politični voditelji? Razkrili so nam svoje spomine na usodne dni, tedne in mesece, ki so privedli do uresničitve sanj slovenskega naroda o samostojni državi.

Želela je prepotovati svet in ga tudi je. A za svetovno popotnico Almo Karlin je bil nazadnje najlepši kraj na svetu mala vasica v njeni domovini. Svetina  pri Štorah velja za najlepšo gorsko vasico, očarala pa je tudi žensko, ki je preplula Južna morja, prepotovala Azijo in Ameriko, okusila čare prelepih tropskih otokov in ostala brez diha ob največjih čudesih sveta. Preverili smo, kaj je v Svetini tako navdušilo Almo Karlin, modernega slovenskega Kolumba.

Novi Reporter Magazin prinaša obilo sproščenega branja, ravno pravšnjega za zimo, ko so dnevi krajši, knjige pa debelejše.