cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Lipica v novi podobi s premiero jahalne šole

Deli na:
Lipica v novi podobi s premiero jahalne šole

Foto: Kobilarna Lipica

V Lipici je potekala premierna predstava lipiške šole klasičnega jahanja, ki bo redno na sporedu do konca oktobra. Odlično obiskana premierna predstava je bila tudi priložnost za ogleda Kobilarne Lipica v prenovljeni podobi.

Izbrani lipicanski žrebci na vajetih jahačev Lipiške šole klasičnega jahanja so na premierni predstavi začetka letošnje visoke turistične sezone v Kobilarni Lipica, v nedeljo, 27. marca, popolnoma navdušili številne gledalce iz Slovenije in tujine. Visoka turistična sezona v Lipici se je tako začela z odlično obiskano premierno predstavo in več kot pozitivnimi odzivi obiskovalcev, ki so s številnimi pohvalami sprejeli nov koncept obiskov kobilarne.

V. d. direktorja Kobilarne Lipica dr. Boštjan Bizjak zato z zadovoljstvom pričakuje še boljše rezultate letošnje sezone: >Po celoviti prenovi lipiškega posestva si lahko obiskovalci sedaj z eno vstopnico ogledajo vse muzeje ter več kot 25 kulturnih, zgodovinskih in naravnih znamenitosti. Izbirajo lahko med vodenim ogledom v kar šestih jezikih in samostojnim ogledom s pomočjo mobilne aplikacije Vodnik po Lipici. Vstopnica jim omogoča tudi neomejeno in celodnevno zadrževanje na posestvu Kobilarne Lipica. Nov koncept  se je izkazal za pravega, s tem pa tudi za odličen korak pri promociji Kobilarne Lipica, izvorne kobilarne lipicanske pasme konj.

Dostop do skoraj petih kilometrov urejenih sprehajalnih poti po stoletnih drevoredih so izredno pozitivno sprejeli predvsem slovenski obiskovalci, ki si želijo preživeti dan v edinstvenem naravnem okolju, med čredo več kot 340 lipicancev. "Ker posestvo Kobilarne Lipica obiskovalce tako zelo pritegne s svojo lepoto, dediščino in možnostmi za sprostitev in ker je lipicanec eden najvidnejših simbolov Slovenstva, smo z letošnjo sezono uvedli tudi družinske in letne vstopnice," je pojasnil dr. Bizjak.

Rezultati vlaganj v celovito prenovo kobilarne in novega koncepta ogledov se ne kažejo le v zadovoljstvu, temveč tudi v rasti števila obiskovalcev. Kobilarno Lipica je tako v prvih treh mesecih letošnjega leta obiskalo več kot 100 odstotkov več obiskovalcev kot lansko leto v tem obdobju, nadaljevanje pozitivnega trenda pa je mogoče pričakovati tudi v osrednjem obdobju turistične sezone, ki bo v Lipici trajala vse do konca oktobra.

V tem času bodo obiskovalcem za pestra doživetja na voljo tudi številni spremljevalni programi - od voženj s kočijo do otroških in družinskih programov, ki postavljajo v ospredje druženje z lipicanci in poniji ter jahalni programi. V kobilarni pa bodo tudi v letošnjem letu organizirali številne konjeniške, izobraževalne, družabne in kulturne dogodke.