ženska Dobra karma

Bila bi milijonarka, če bi za ta stavek vsakič ...

doris Zorman Svet24.si

33-letna Doris je izginila!

alenka-bratušek Reporter.si

Čestitamo in pozdravljamo! Danes slavi Alenka ...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Orban je na cilju, kdaj bo Janša?

jelena karleuša Odkrito.si

Jelena Karleuša - Jo je mož res surovo pretepel?!

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

Magazin

Lennonova znamenita okrogla sončna očala prodana za 137.500 funtov

Deli na:
Lennonova znamenita okrogla sončna očala prodana za 137.500 funtov

John Lennon - Foto: Profimedia

Avkcijska hiša Sotheby's je na petkovi dražbi v Londonu za okrogla očala, ki so bila last glasbenika Johna Lennona, iztržila 137.500 britanskih funtov. Poškodovana očala z zelenimi stekelci je nekdanji član The Beatles pustil na zadnjem sedežu mercedesa, ki ga je vozil Alan Herring, tedanji osebni voznik Georga Harrisona in Ringa Starra.

Prav Herring je dal očala, poznana tudi kot lenonke, na dražbo. Ob dražbi se je spominjal, kako so postale njegova last. Voznik je poleti leta 1968 pobral Harrisona, Stara in Lennona, da bi jih peljal do njihove pisarne. Ko je Lennon izstopil iz avta, je Herring videl, da so njegova očala ostala na sedežu in obenem opazil, da so poškodovana. Ponudil se je, da jih odnese na popravilo, a mu je Lennon odvrnil, naj ga ne skrbi, ker jih nosi zgolj za dopolnitev zunanje podobe, je povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Na petkovi spletni dražbi so očala, kljub temu, da so ostala poškodovana, prodali neimenovanemu kupcu za 137.500 britanskih funtov (165.000 evrov). So pa na dražbi ponudili še nekaj drugih predmetov, povezanih z Beatli. Med njimi ogrlico v hipijevskem slogu, ki jo je nosil Harrison. Ta je bila prodana za 10.000 funtov.

Herring je dejal, da je predmete, vezane na skupino, sedaj ponudil na dražbi, ker se mu je zdelo to smiselno storiti, ko jih lahko še pospremi z zgodbami, vezanimi na njihove lastnike.

loading...
Loading...