reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Roglič in Tratnik še nista končala z dirkami

Deli na:
Roglič in Tratnik še nista končala z dirkami

Primož Roglič - Foto: Profimedia

Slovenska kolesarja Primož Roglič (Jumbo Visma) in Jan Tratnik (Bahrain Merida) bosta pred koncem sezone odpeljala še eno dirko. V nedeljo bosta v okolici Les Herbiersa v Franciji nastopila še na kronometru nacij (Chrono des Nations), kjer bo Roglič med favoriti za končno zmago.

Preizkušnja bo dolga 46 km, zaenkrat pa je prijavljenih 31 kolesarjev, med njimi dva Slovenca. Prvi kolesar se bo na progo podal ob 14.31, start Tratnika je predviden za 15.15, Rogliča pa 15.29.

Poleg Rogliča v ožji krog favoritov za končno zmago na kronometru nacij, ki je bil prvič organiziran leta 1982, sodi tudi Italijan Filippo Ganna (Ineos), bronasti s svetovnega prvenstva v Yorkshiru.

Lani in predlani je preizkušnjo dobil Danec Martin Toft Madsen (BHS Almeborg Bornholm), med leti 2011 in 2013 pa je bil najboljši Nemec Tony Martin, najprej v dresu HTC-Highroad, potem pa kot kolesar Quick Stepa.

Roglič je sezono svetovne serije sklenil s sedmim mestom na dirki po Lombardiji in kot prvi kolesar svetovne lestvice. Devetindvajsetletnik, ki je v letu 2019 zbral 13 zmag, od tega dve na enodnevnih dirkah, osvojil je tudi dirko po Španiji, je med glavnimi kandidati za prestižno nagrado zlato kolo, ki naj bi jo po najnovejših informacijah podelili konec novembra.