profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kronični prepirljivec na psihiatričnem pregledu

Deli na:
Kronični prepirljivec na psihiatričnem pregledu

Foto: Reuters

Tožilstvo iz okolice Philadelphie v ZDA je pred dnevi končno stopilo na rep 60-letnemu Jamesu Dourisu, ki je dolga leta vlagal tožbe vsepovsod, kjer je videl priložnost za zaslužek. Hlinil je invalidnost, dokler ga niso ujeli pri opravljanju hišnih opravil. Pred izrekom kazni so ga poslali na psihiatrijo.

Nekdanji veteran je najprej prelisičil zvezno vlado, da mu je priznala invalidnino, čeprav z njegovimi nogami in ostalimi deli telesa razen morda glave ni bilo nič narobe. V javnosti se je vozil naokrog v invalidskem vozičku in iskal primerne žrtve za tožbe.

Tožaril je lokale, ki niso imeli ustreznega dostopa za njegov voziček, leta 2010 pa je skušal dobiti bone za hrano za svojega psa. Od sodišča je zahteval, naj potrdi, da je pes del njegove družine, ker skupaj uživata isto hrano. Ni jasno, kdo je jedel čigavo, vendar pa je sodišče tožbo zavrnilo.

Poplava tožb ga je na koncu tudi uničila, saj ni dvignil poziva, naj se oglasi na sodišču, in to z opravičilom, da se zaradi invalidnosti ni mogel pripogniti do tal, da pobere poziv.

Detektiv ga je nato fotografiral, kako pleska hišo, podira drevesa z motorko, potiska samokolnico in opravlja številna druga dela. Ne glede na to se je na sodišče spet pripeljal z vozičkom in tam vztrajal, da je nemočen.