vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

yves rausch Svet24.si

Lov za Gozdnim Rambom: lastnoročno je razorožil ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Koritnik: Koronavirusna aplikacija bo prostovoljna...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

IMG_20200708_113611_886 Odkrito.si

Omar Naber - Skriva otroka???

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Magazin

Kraljeva družina za Britance najvišja moralna avtoriteta

Deli na:
Kraljeva družina za Britance najvišja moralna avtoriteta

Foto: Reuters

Ko gre za vprašanja morale, v Veliki Britaniji največ šteje beseda kraljice Elizabete II., je pokazala nedavna raziskava inštituta YouGov. Poleg tega sta ji tik za petami njen vnuk in njegova soproga, princ William in Kate. Kot se je izkazalo, Britanci bolj zaupajo moralnemu zgledu kraljeve družine kot voditelju anglikanske cerkve Justinu Welbyju.

Raziskava, ki jo je YouGov opravil za britanski časnik Sunday Times, je zajela nekaj več kot 2000 Britancev, ki so morali s seznama javnih osebnosti izbrati tri ali štiri imena, ki po njihovem prepričanju izkazujejo najboljši moralen zgled.

34 odstotkov jih je svoj glas namenilo britanski monarhinji, 88-letni Elizabeti II. V vojvodi in vojvodinji cambriških je tovrsten zgled prepoznalo 30 odstotkov vprašanih. Williamov oče, princ Charles se po drugi strani ni odrezal tako dobro - zbral je glasove osmih odstotkov vprašanih.

Na tretjem mestu Williamu in Kate z 19 odstotki glasov sledi letošnja dobitnica Nobelove nagrade za mir, Pakistanka Malala Yousafzai, tej pa na četrtem mestu canterburyjski nadškof Justin Welby. Premierja Davida Camerona je za moralnega voditelja označilo osem odstotkov zajetih v anketo.

Loading...