cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Analiza krvi: Vilfan pešca ni povozil pijan

Deli na:
Analiza krvi: Vilfan pešca ni povozil pijan

Foto: Bobo

Analiza krvi, ki so jo opravili na sodnem inštitutu za medicino, je pokazala, da Peter Vilfan v soboto, 10. maja, ko je v Šiški na prehodu zbil pešca, ni vozil pijan, poroča spletni Dnevnik. Kot je za časnik potrdil nekdanji poslanec PS, je preiskava pokazala, da je bila stopnja alkoholiziranosti pod zakonsko določeno mejo.

Vilfan je pojasnil, da je bil v ponedeljek na uradnem pogovoru na policiji, kjer so ga seznanili z rezultatom krvne preiskave, ki jo je opravil inštitut za sodno medicino. Ker je bila stopnja pod zakonsko določeno mejo, se postopek ne vodi več kot nesreča, ki je nastala zaradi vožnje pod vplivom alkohola, je dejal.

Z rezultati je Vilfan zadovoljen, saj meni, da v vozilo ni sedel v stanju, v katerem ga ne bi bil sposoben upravljati. Odstopa z mesta poslanca, s katerim se je DZ seznanil minulo sredo, pa Vilfan po poročanju časnika ne obžaluje.

Vilfan je v kratkem nagovoru na seji DZ poudaril, da je takoj po prometni nesreči vedel, kaj mora storiti, saj je kot poslanec vselej sprejemal odgovornost in tudi njene posledice. Ob tem se je še enkrat opravičil poškodovancu v nesreči, poslanskim kolegom pa se je zahvalil za korektno sodelovanje. V poslanskih klopeh pa je Vilfana nadomestila poslanka Alenka Lampe.