nenad kaluderović. 2jpg Svet24.si

Kdo je moški, ki je ustrelil množičnega morilca...

aladin-4 Svet24.si

Javil se je bosanski deček brez noge z znamenite ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR Reporter.si

Nataša Pirc Musar je krvavela, njen mož Aleš pa...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Mislim, da me do »brezbesedja« lahko pripravi edino moj tri in pol letni Lev Odkrito.si

Ana Maria Mitič: »S težavami se je treba ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Košarkarski spektakel v Stožicah: 9000 gledalcev v družbi Dončića in Dragića pogledalo film o junakih Istanbula 2017

Deli na:
Košarkarski spektakel v Stožicah: 9000 gledalcev v družbi Dončića in Dragića pogledalo film o junakih Istanbula 2017

Foto: alesfevzer.com

Po skoraj petih letih od zgodovinskega uspeha slovenskih košarkarjev na evropskem prvenstvu je bila včeraj v dvorani Stožice premiera dokumentarnega filma 2017. Dopoldan so si film ogledali šolarji in mlajši ljubitelji košarke, zvečer pa je sledila še gala premiera z rdečo preprogo, po kateri se je med drugimi sprehodil tudi Luka Dončić.

Dokumentarni film 2017 s podnaslovom Tri, dva, ena, nič, Slovenija je evropski prvak prikazuje ozadje ob osvojitvi zlate medalje Slovenije na košarkarskem evropskem prvenstvu v Istanbulu.

V Stožice, kjer si je danes film na velikem platnu 21 x 11 metrov ogledalo skoraj 9000 gledalcev, je prišlo osem članov zlate reprezentance, vključno z glavnima zvezdnikoma kapetanom Goranom Dragićem in Luko Dončićem.

Poleg njiju so si v prvih vrstah film ogledali še Vlatko Čančar, Gašper Vidmar, Žiga Dimec, Matic Rebec, Aleksej Nikolić in Saša Zagorac. V Španiji sta ostala Klemen Prepelič in Anthony Randolph, Edo Murić in Jaka Blažič pa sta že odhitela na krajše počitnice, saj reprezentanco čez nekaj tednov čakajo novi izzivi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Režiser in scenarist Goran Vojnović je v filmu 2017 prikazal slovensko reprezentanco od prvih pripravljalnih tekem do legendarne zmage in dviga pokala. Zgodbe in zakulisje evropskega prvenstva, ki je 2017 združilo vso Slovenijo, gledalcem predstavijo zlati slovenski košarkarji, selektorja, člani trenerskega štaba in drugi, ki so bili priče tega veličastnemu dogodku.

Film, dolg 113 minut, je nastal v sodelovanju produkcijske hiše December in Košarkarske zveze Slovenije (KZS) ter s podporo Slovenskega filmskega centra. Od prihodnjega tedna dalje si ga bo mogoče ogledati tudi v kinodvoranah po vsej Sloveniji.