Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Košarkarski spektakel v Stožicah: 9000 gledalcev v družbi Dončića in Dragića pogledalo film o junakih Istanbula 2017

Deli na:
Košarkarski spektakel v Stožicah: 9000 gledalcev v družbi Dončića in Dragića pogledalo film o junakih Istanbula 2017

Foto: alesfevzer.com

Po skoraj petih letih od zgodovinskega uspeha slovenskih košarkarjev na evropskem prvenstvu je bila včeraj v dvorani Stožice premiera dokumentarnega filma 2017. Dopoldan so si film ogledali šolarji in mlajši ljubitelji košarke, zvečer pa je sledila še gala premiera z rdečo preprogo, po kateri se je med drugimi sprehodil tudi Luka Dončić.

Dokumentarni film 2017 s podnaslovom Tri, dva, ena, nič, Slovenija je evropski prvak prikazuje ozadje ob osvojitvi zlate medalje Slovenije na košarkarskem evropskem prvenstvu v Istanbulu.

V Stožice, kjer si je danes film na velikem platnu 21 x 11 metrov ogledalo skoraj 9000 gledalcev, je prišlo osem članov zlate reprezentance, vključno z glavnima zvezdnikoma kapetanom Goranom Dragićem in Luko Dončićem.

Poleg njiju so si v prvih vrstah film ogledali še Vlatko Čančar, Gašper Vidmar, Žiga Dimec, Matic Rebec, Aleksej Nikolić in Saša Zagorac. V Španiji sta ostala Klemen Prepelič in Anthony Randolph, Edo Murić in Jaka Blažič pa sta že odhitela na krajše počitnice, saj reprezentanco čez nekaj tednov čakajo novi izzivi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Režiser in scenarist Goran Vojnović je v filmu 2017 prikazal slovensko reprezentanco od prvih pripravljalnih tekem do legendarne zmage in dviga pokala. Zgodbe in zakulisje evropskega prvenstva, ki je 2017 združilo vso Slovenijo, gledalcem predstavijo zlati slovenski košarkarji, selektorja, člani trenerskega štaba in drugi, ki so bili priče tega veličastnemu dogodku.

Film, dolg 113 minut, je nastal v sodelovanju produkcijske hiše December in Košarkarske zveze Slovenije (KZS) ter s podporo Slovenskega filmskega centra. Od prihodnjega tedna dalje si ga bo mogoče ogledati tudi v kinodvoranah po vsej Sloveniji.