Andrej Škufca Odkrito.si

Ah, ljubezen! Andrej Škufca se je tako potrudil ...

aura Svet24.si

Test: kakšna je vaša avra?

vesolje Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 17. do 23....

puška Svet24.si

Jože navsezgodaj skrit za grmovjem čakal, da je ...

saša1 Svet24.si

Sašo smo ujeli v objemu še mlajšega moškega!

profimedia-0446249181 Najstnica.si

Nova ljubezen Justina Bieberja

Marko Vozelj Njena.si

Čustveni dan za Marka Vozlja

Magazin

Košarkar, ki ga je Atlanta izbrala namesto Dončića, je prepričan, da boljši kot Luka

Deli na:
Košarkar, ki ga je Atlanta izbrala namesto Dončića, je prepričan, da boljši kot Luka

Foto: Twitter - Luka Dončić in Trae Young

Zaradi menjave takoj po naboru košarkarske lige NBA se Traeja Younga in najvišje izbranega Slovenca v zgodovini nabora Luko Dončića veliko primerja. Svoje mnenje o primerjavi je v intervjuju za televizijo ESPN podal tudi Young, ki pravi, da bo prihodnost pokazala, da je boljši od Dončića in da je bila menjava dobra za obe ekipi.

Slovenski košarkar Donćič je bil na naboru lige NBA izbran kot tretji, Young kot peti, a sta se Atlanta Hawks in Dallas Mavericks dogovorila za menjavo. Dončić je tako pristal v Dallasu, Young pa v Atlanti.

"Mislim, da se je na koncu dobro izšlo za obe moštvi. Tako jaz gledam na to. Mislim, Luki gre zelo dobro in zdi se mi, da gre tudi meni zelo dobro," je menjavo komentiral Young.

"Seveda slišim vse, kar se dogaja. Tega ne moreš spregledati. Luka ima zaenkrat odlično leto, jaz pa se poskušam osredotočiti nase in na ekipo. Vem, da je to lahko reči, a sem resno predan vsakodnevnemu trdemu delu za ekipo on podobnim stvarem," je v oddaji The Jump na televiziji ESPN v ponedeljek dejal 20-letni Young.


Tako kot Dončić je tudi Young vajen pozornosti, namenjene ob odličnih dosežkih, bil je namreč prvi, ki je v univerzitetnem košarkarskem prvenstvu NCAA imel tako najvišje povprečje košev kot podaj. Tudi v prvi sezoni v najmočnejši košarkarski ligi na svetu je Young pokazal že nekaj odličnih predstav, v nedeljo je tako na primer dosegel 30 točk in osem podaj ob porazu proti Portlandu.

Na drugi strani pa je Dončić postal prvi najstnik v ligi NBA, ki je dosegel trojnega dvojčka z doseženimi vsaj 30 točkami, dosegel je 35 točk, 12 skokov in deset podaj ob porazu proti Toronto Raptors. To je bil strelski rekord za 19-letnega Dončića, ki je tako izenačil Youngovo najuspešnejšo učinkovitost - košarkar Atlante je 35 točk dosegel že na svoji tretji tekmi v ligi NBA proti Cleveland Cavaliers.

"V mojih očeh to sploh ni vprašanje - to bom jaz," je Young odgovoril na vprašanje, kdo od njiju bo boljši čez pet do deset let. "Ampak to je samo tekmovalnost, ki jo imam v krvi, zato je to zame zelo očiten odgovor," je samozavesten Young, ki je v intervjuju izdal tudi, da je poleti dobro spoznal slovenskega košarkarja, s katerim sta si izmenjala telefonski številki in sta ostala v stiku.

"Preverjava, kako sva in podobno. Je zelo dober fant, zagotovo," pravi Young o Dončiću, ki bo 28. februarja dopolnil 20 let.

Loading...