stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Koronavirus zagrozil tudi slovenskim košarkarjem, pozitivna pomočnika trenerja

Deli na:
Koronavirus zagrozil tudi slovenskim košarkarjem, pozitivna pomočnika trenerja

Koronavirus. Fotografija je simbolična. - Foto: Niko Časar

Delegacijo slovenske moške članske košarkarske reprezentance je včeraj, tretji dan priprav v kvalifikacijah za EuroBasket 2022, po dopoldanskem treningu čakalo testiranje na covid -19. Vodstvo reprezentance je novico z rezultati dobilo sredi večerje, vsi člani ekipe v mehurčku pa so prejeli negativne izvide.

So pa Slovenci v torek zvečer opravili prvi trening v popolni zasedbi, saj se je soigralcem na igrišču pridružil tudi Jordan Morgan, trenerski štab pa sta okrepila Dejan Mihevc in Luka Bassin, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Pozitivna pomočnika trenerja

Testiranje na novi koronavirus, ki so ga še pred vstopom v ljubljanski mehurček dvakrat morali opraviti vsi člani reprezentančnih delegacij, je zagodel trenerskemu štabu slovenske košarkarske reprezentance. Pozitiven izvid sta namreč prejela Jernej Valentinčič in Dragiša Drobnjak, člana strokovnega štaba, je sporočila Košarkarska zveza Slovenije.

Valentinčič in Drobnjak tako tokrat na klopi ne bosta mogla pomagati selektorju Aleksandru Sekuliću. Na njuno mesto sta vskočila Dejan Mihevc in Luka Bassin, ki sta se odzvala vabilu selektorja ter izkazala pripravljenost sodelovati.

Skladno s protokoli krovne zveze Fibe sta morala pred vstopom v mehurček sicer opraviti še dve testiranji. Včeraj sta prejela zeleno luč in tako skupaj z Daliborjem Damjanovićem na večernem treningu že pomagala selektorju Sekuliću.

"Predvidena pomočnika selektorja Jernej Valentinčič in Dragiša Drobnjak nista bila del mehurčka v Ljubljani ter s tem moške članske košarkarske reprezentance. Pozitiven izvid sta prejela še pred zborom reprezentance in tako v mehurček niti nista prispela," so naknadno sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.