sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Koronavirus v slovenski košarkarski reprezentanci

Deli na:
Koronavirus v slovenski košarkarski reprezentanci

Jurij Macura med testiranjem - Foto: Twitter/KZS

Slovenska košarkarska reprezentanca je zbrana v Kijevu, kjer jo v četrtek in soboto čakata še zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022. Dobro vzdušje v reprezentanci je skalil pozitivni test na novi koronavirus v strokovnem štabu, tako da vse igralce in spremljevalno osebje v prihodnjih dneh čakajo nova testiranja.

Slabo novico je sporočil direktor reprezentance Matej Likar v druženju z novinarji prek Zooma. Povedal je, da je oseba izolirana v svoji sobi, nadaljnji testi, prvi že danes, nato naslednji v sredo ter še eden v petek, pa bodo razkrili, ali se je virus razširil med ostale člane reprezentance.

Protokol covid-19 Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) določa, da se zdravstvena komisija Fibe sestane po vsake pozitivnem primeru v ekipi in določi kako naprej. Madžarska, ki je na primeri novembra morala zapustiti mehurček v Ljubljani, je imela v svoji vrsti številne okužene, med njimi tako igralce kot trenerje.

Ne glede na neprijetno situacijo se slovenska reprezentanca nemoteno pripravlja na četrtkov obračun z Madžarsko ob 20. uri in sobotnega z Ukrajino ob 15.00. Mirnost ji daje dejstvo, da že ima zagotovljeno mesto na eurobasketu 2022 v Nemčiji, Italiji, Gruziji in na Češkem.

V primerjavi z zadnjima dvema tekmama novembra v izbrani vrsti ni Jordana Morgana, ki je ostal v Unicsu Kazanu, je pa zraven vseh pet članov Cedevite Olimpije, ki je imela prav tako pomisleke glede udeležbe svojih igralcev v reprezentanci.



"V klubu smo se odkrito pogovorili in vodstvo nam je dalo proste roke pri odločitvi. Igranje za reprezentanco, ne glede na to, ali potrebujemo dve točki, je vedno velika čast in odgovornost, zato smo hvaležni Cedeviti Olimpiji, da je ravnala pošteno in pravično. Naša naloga je, da v teh dveh tekmah pokažemo pravo energijo, disciplino ter da se domov vrnemo z dvema zmagama," je preko Zooma sporočil kapetan reprezentance Edo Murić.

Z določitvijo igralcev Cedevite Olimpije je bil zadovoljen tudi selektor Aleksander Sekulić. "Resda v ekipi ni Jordana Morgana, a imamo tudi Žigo Dimca in Jurija Macuro, ki bosta dobila primerni priložnosti in bosta lahko pokazala svoj potencial. Tekmi zagotovo ne bosta enostavni, saj bodo tako Madžari kot Ukrajinci sila motivirani. Treba bo igrati z enako energijo kot novembra in pokazati, da imamo precej več kakovosti kot omenjeni ekipi," je povedal Sekulić.

Slovenija ima v kvalifikacijski skupini F izkupiček 3:1. Izgubila je uvodno tekmo v Sombotelu s 75:77, nato pa dvakrat ugnala Avstrijo ter enkrat Ukrajino. Na lestvici je druga Ukrajina z 2:2, Madžari so odigrali le dve tekmi in obe dobili, Avstrija z 0:4 pa nima več možnosti za uvrstitev na 41. evropsko prvenstvo, ki je na sporedu od 1. do 18. septembra 2022.