900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Poročilo iz ponorele Nemčije: spolni napadi migrantov na ženske in kako je Merklova postala mama vseh Afričanov

Deli na:
Poročilo iz ponorele Nemčije: spolni napadi migrantov na ženske in kako je Merklova postala mama vseh Afričanov

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Nemčija, ki jo to nedeljo čakajo nove deželne volitve, je še vedno ponorela in nič ne kaže, da se bo v bližnji prihodnosti kaj spremenilo.

V nemški zvezni deželi Thüringiji bodo v nedeljo deželne volitve. Po anketah sta tesno na vrhu Levica (28 odstotkov) in CDU (26 odstotkov). Na tretjem mestu je AfD z 21 odstotki. SPD so namerili devet odstotkov, Zelenim, ki veljajo za stranko, ki najbolj zagovarja politiko odprtih vrat za migrante, pa sedem odstotkov.

Nemški mediji še vedno pišejo o novih spolnih napadih migrantov na domačinke. Tako je v Münchnu 29-letni Afganistanec posilil 18-letno dijakinjo.

Dva najstnika turškega videza sta v Potsdamu spolno napadla 14-letno dekle in jo, ker se je branila, udarila v obraz. V Mönchengladbachu je policija aretirala 18-letnega migranta iz Gvineje, ki je konec septembra posilil 18-letno žensko.

V Bonnu pa je vsaj štiri ženske, medtem ko so tekle, spolno nadlegoval migrantski najstnik. Nemška policija že govori o serijskem spolnem nadlegovalcu.

Nemce razburja tudi primer Sirca Mohameda M., ki je v začetku oktobra, oborožen z nožem, šel proti dvema policistoma, ki sta stala pred vhodom v berlinsko sinagogo. Pri tem je vzklikal »Alahu Akbar« (Alah je velik) in »F**k Israel«.



Policista sta Sirca poškropila s solzivcem in aretirala. A namesto da bi ostal v zaporu, ga je sodišče le poslalo v psihiatrično bolnišnico, od koder pa je kmalu odšel in se je zdaj za njim izgubila vsaka sled.

Kljub tem napadom pa nemška oblast še vedno izvaja politiko odprtih vrat. Tako so Nemci nedavno kar z letali iz Etiopije v Nemčijo pripeljali begunce iz Somalije. Za nameček zdaj, ko Matteo Salvini ni več italijanski notranji minister, znova narašča število nezakonitih migrantov, ki skušajo po morju priti v EU.

Kakšen magnet je Nemčija še vedno za nezakonite migrante, so ugotavljali tudi novinarji nemške javne televizije ZDF, ki so se v Španiji pogovarjali z nekaj afriškimi migranti. Ti so dejali, da je njihov končni cilj Nemčija.

Eden od migrantov je dejal, da je nemška kanclerka Angela Merkel veliko storila za nezakonite migrante. »Merklova je mama vseh Afričanov. Zato nas skuša tako veliko priti v Nemčijo,« je še dejal mladi Afričan, ki pogosto na svojem pametnem telefonu gleda youtube posnetke Merklove.

Ponorelost Nemčije se kaže tudi na nogometnih igriščih. Sodniki, ki so sodijo na berlinskih nogometnih igriščih, so tako zaradi vse pogostejših napadov nanje začeli stavkati. Od začetka sezone je bilo kar 53 sodnikov tarče napadov. Pri teh napadih gre zlasti za tekme nižjih nemških lig.