Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Čeferin pohvalil Marcusa Rashforda in njegov boj z britansko vlado

Deli na:
Čeferin pohvalil Marcusa Rashforda in njegov boj z britansko vlado

Foto: Reuters

Predsednik krovne evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je včeraj ob robu zasedanja izvršnega odbora Uefe, na katerem je zveza določila datume in prizorišča za nadaljevanje sezone v evropskih tekmovanjih, pohvalil zvezdnika Manchester Uniteda Marcusa Rashforda za njegov prispevek v boju za pravice otrok iz revnih družin do brezplačne hrane.

Rashford je pred dnevi v pismu britansko vlado pozval, naj še naprej omogoči tamkajšnjim otrokom iz revnejših družin dostop do brezplačne hrane. Rashford se je tako odzval na odločitev oblasti, da bodo poleti v tej državi prenehali izdajanje bonov pomoči potrebnim otrokom za brezplačne obroke.

Napadalec rdečih vragov je bil med krizo dejaven na dobrodelnem področju, saj je pomagal zbrati okoli 22,3 milijona evrov sredstev za organizacijo FareShare, ki se bori proti lakoti in skrbi, da otroci po Veliki Britaniji ne živijo v pomanjkanju.

"Videli smo, da je nogomet lahko dober vzvod za to, da se v družbi uvedejo spremembe. Marcus Rashford je z dobrim zgledom poskrbel, da je vlada spremenila svoje stališče," je dejal Čeferin.

Predsednik Uefe je pohvalil tudi temnopolte nogometaše, ki so se pridružili družbenim akcijam in pozivom v boju proti rasizmu, ko so se protesti po smrti Georgea Floyda v zadnjih tednih razširili po vsem svetu.

"Ponosen sem, da tudi nogometaši igrajo pomembno vlogo v pomembnih družbenih temah. Igralci, kot so Raheem Sterling, Marcelo, Jerome Boateng in številni drugi, so dali poudarek akciji Black Lives Matter," je še dodal Čeferin.