Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kopitar in kralji iz Los Angelesa so sezono lige NHL začeli s porazom

Deli na:
Kopitar in kralji iz Los Angelesa so sezono lige NHL začeli s porazom

Anže Kopitar - Foto: Profimedia

Ekipa Los Angeles Kings, kjer je kapetan slovenski zvezdnik Anže Kopitar, je novo sezono severnoameriške hokejske lige NHL začela s porazom. Kralji so doma s 3:4 po podaljšku izgubili dvoboj z Minnesoto Wild. Kopitar, ki je začel svojo 15. sezono v najmočnejšem hokejskem tekmovanju, je v 23 minutah in 29 sekundah na ledu zbral dve podaji.

Kopitar je po osvojenem sodniškem metu plošček ustrelil proti vratom, kjer je odbitek v mrežo pospravil Jeff Carter, ki je izenačil na 1:1 v zadnji minuti prve tretjine. Pred tem je Minnesota v 17. minuti prek Jonasa Brodina povedla. Po drugi tretjini je bilo 3:1 za domače, najprej je zadel Andreas Athanasiou, potem pa po novi podaji Kopitarja še Dustin Brown z neposredne bližine.

V četrti minuti zadnjega dela je znižal Victor Rask, Marcus Foligno pa je sredi tega dela igre izsilil še podaljšek. V njem je dvoboj s samostojno akcijo po napačni podaji Carterja po treh minutah in 47 sekundah odločil ruski novinec v NHL Kiril Kaprizov, ki je imel pred tem že dve asistenci.

"Tole nas boli, saj smo zmago izpustili iz rok v zadnji tretjini. Seveda gredo zasluge tudi njim, ampak mi bi morali ta dvoboj pripeljati do konca. Kaj takega se nam ne sme dogajati prepogosto," je bil po tekmi z izkupičkom nezadovoljen Kopitar.

Kralji bodo tudi v naslednjem obračunu v ligi NHL gostili Minnesoto, tekma pa bo na sporedu v noči iz sobote na nedeljo po slovenskem času.

Na preostalih tekmah sta brez prejetega zadetka slavili moštvi New York Islanders in Carolina Hurricanes. Islanders so v mestnem obračunu ugnali Rangers s 4:0, Semjon Varlamov pa se je za otočane izkazal s 24 obrambami. Carolina je v gosteh brez večjih težav s 3:0 ugnala Detroit Red Wings, razmerje v strelih na gol je bilo kar 43:14 v korist zmagovitega moštva.



Najboljši posameznik drugega večera v ligi NHL je bil Connor McDavid v dresu Edmonton Oilers. Slednji so se Vancouver Canucks oddolžili za poraz na prvi tekmi in tokrat slavili s 5:2. Tri zadetke in podajo pa je prispeval 24-letni McDavid, ki je doslej na 353 tekmah v NHL zabeležil že 473 točk.

Največ zadetkov je to noč padlo v Buffalu, kjer so morali domači Sabers priznati premoč Washington Capitals. Ti so na krilih naveze TJ Oshie in Nicklas Bäckström slavili s 6:4. Med strelce se ni vpisal 35-letni Aleksander Ovečkin, ki je trenutno pri 706 zadetkih v ligi NHL, kar ga uvršča na osmo mesto večne lestvice.

Po kazenskih strelih sta slavili moštvi Boston Bruins in San Jose Sharks. Prvo je bilo s 3:2 boljše od New Jersey Devils, drugo pa od Arizona Coyotes s 4:3.

Zmag so se veselili še Nashville Predators proti Columbus Blue Jackets (3:1), Winnipeg Jets proti Calgary Flames (4:3 po podaljšku) in eni izmed favoritov za Stanleyjev pokal Vegas Golden Knights proti Anaheim Ducks (5:2).

Tudi v ligi NHL sicer ni šlo brez težav s covidom-19. Večji izbruh virusa, in sicer 17 okužb, imajo pri lanskih finalistih Dallas Stars, zaradi česar je vodstvo tekmovanja do nadaljnjega njihove tekme prestavilo, tudi današnjo proti Floridi Panthers.