andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Anže Kopitar prvi igralec lige v uvodu sezone NHL

Deli na:
Anže Kopitar prvi igralec lige v uvodu sezone NHL

Foto: Profimedia

Slovenski hokejski zvezdnik severnoameriške lige NHL Anže Kopitar je z golom, svojim prvim v novi sezoni, ter dvema podajama popeljal svojo ekipo Los Angeles Kings do visoke zmage s 6:3 nad prvaki lige 2019, St. Louis Blues. S skupno desetimi točkami - ob enem zadetku ima še devet podaj - na uvodu v sezono je Kopitar prvi igralec lige.

Sicer so na tekmi prvi povedli gostitelji prek Braydna Schenna, a so kralji tik pred koncem uvodne tretjine poskrbeli za dva gola v razmaku 23 sekund, ko je najprej tudi po podaji Kopitarja zadel Alex Iafallo z igralcem več, nato pa še Carl Grundstrom.

Kralji so v nadaljevanju še povišali prednost. Po dveh tretjinah, četrti gol za Los Angeles je dosegel Kopitar, je bilo 5:2. Zadnjo so bolje začeli hokejisti St. Louisa, ki so znižali zaostanek na 3:5, a več kot to jim ni uspelo.

Piko na i je zmagi kraljev dodal Drew Doughty, ki je zadel za končnih 6:3. Kralji so dosegli največ zadetkov v gosteh po 22. marcu 2018 proti Colorado Avalanche. Z dvema podajama se je spet izkazal tudi Adrian Kempe, ki je še na četrti zaporedni tekmi vpisal vsaj točko.


"Končno smo na led zadrsali z nekaj več avtoritete. Prva tretjina, čeprav nismo dosegli veliko golov, je bila po mojem mnenju ena najboljših, kar smo jih odigrali. Bili smo agresivni, dobro smo vodili plošček in tudi streljali. V drugi se nam je odprlo, na tretji pa bomo še morali delati," je po današnji zmagi dejal junak večera Kopitar.

Z današnjim golom in dvema podajama se je Kopitar po točkah na prvem mestu lige NHL izenačil z Mitchem Marnerjem in Connorjem McDavidom. "Na ledu se dobro počutim, dober pregled imam nad igro, ampak menim, da je še kar nekaj prostora za napredek. Še naprej bom delal na tem in, upam, igral še boljše," je skromno dodal izkušeni veteran severnoameriškega hokeja.

Naslednja tekma kralje čaka v sredo, ko bodo gostovali pri Minnesoti.

Najuspešnejše ekipe NHL so s po desetimi točkami na uvodu v sezono za zdaj Vegas Golden Knights, ki so tokrat z 1:0 v gosteh z golom Šveda Williama Karlssona premagali Arizona Coyotes, ter kanadski moštvi Montreal Canadiens in Toronto Maple Leafs. Prvi so tokrat počivali, drugi pa so v kanadskem dvoboju v gosteh s 3:2 premagali Calgary Flames.