lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

bevk1 Svet24.si

Sto aktivnih let Ivana Bevka: "V naravi se ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Magazin

Pahor je šel na led - v spremstvu Anžeta Kopitarja

Deli na:
Pahor je šel na led - v spremstvu Anžeta Kopitarja

Predsednik republike Borut Pahor je obiskal Hokejsko akademijo Anžeta Kopitarja. - Foto: Twitter/Borut Pahor

Predsednik Borut Pahor je včeraj na Bledu obiskal hokejsko akademijo slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja. Predsednik se je mladim varovancem Kopitarja pridružil tudi na ledu in v roke prijel hokejsko palico ter se Kopitarju zahvalil za delo z mladimi.

Anže Kopitar, ki je letos zaradi pandemije novega koronavirusa in slabšega tekmovalnega uspeha svoje ekipe Los Angeles v ligi NHL sezono končal precej bolj zgodaj kot običajno, na Bledu že tradicionalno prireja poletno hokejsko šolo.

Akademijo, ki jo največji slovenski hokejski zvezdnik vodi skupaj z nekdanjim reprezentančnim soigralcem Tomažem Razingarjem, je včeraj obiskal tudi slovenski predsednik.

Borut Pahor pa ni le obiskal hokejistov in Kopitarja, pač pa se je tudi sam preizkusil v hokeju in del treninga v blejski ledeni dvorani opravil skupaj s Kopitarjem in mladimi igralci. Oba hokejista in njuni pomočniki v hokejski akademiji so tako poleg 26 mladih nadebudnežev imeli še dodatnega učenca in mu predstavili nekaj skrivnosti hokejske igre."Doma sem že nekaj časa, že dober mesec. Hokejska akademija je dobila zeleno luč ob vseh situacijah, ki se dogajajo po svetu. Vesel sem, da smo lahko to izpeljali. Povabili pa smo še posebnega gosta, ker vemo, da je leta 2014 že drsal 11 ur, zato smo razmišljali, da bi mu pripravili še hokejski trening. Enajst ur na ledu ni malo, zdaj pa bo predsednik dobil še malo dinamike," je o povabilu predsedniku, da se udeleži šole, dejal Kopitar.

"Anže me je prijazno prosil, da se udeležim te šole. Je svetovna športna legenda in velik navdih za mlade. Zdi se mi imenitno, da pride domov, se posveti mladim, jim da upanje, optimizem, sanje. To se mi zdi neprecenljivo in tu sem zato, da se mu zahvalim," je o tem, zakaj je prišel na Bled, povedal Pahor. Malo v šali pa še dodal, da je pred leti, ko je drsal 11 ur, tako dolgo vztrajal zato, ker se ni znal ustaviti.

Loading...