stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kolesarski zvezdnik Froome letos ne bo več temoval, a je srečen, da je po padcu sploh še živ

Deli na:
Kolesarski zvezdnik Froome letos ne bo več temoval, a je srečen, da je po padcu sploh še živ

Kolesarski zvezdnik Chris Froome uspešno okreva po hudih poškodbah, ki jih je utrpel pri padcu med ogledom etapne trase kriterija Dauphine. Njegovo stanje je iz dneva v dan boljše, kot pravi kirurg, pa ni prav nobene možnosti, da bi v letošnji sezoni še tekmoval. Britanec se s tem ne obremenjuje, pravi, da je lahko vesel, da je sploh še živ.

"Imel sem srečo v nesreči. Posledice bi lahko bile hujše in v tem trenutku je najvažneje, da sem živ in da vem, da bom popolnoma okreval. Zavedam se, da bo okrevanje dolgo in naporno. Sem pa prepričan, da to ni konec moje kariere, verjamem, da se bom vrnil med najboljše kolesarje na svetu," je optimistično razpoložen 34-letni Froome, ki bo v bolnišnici v St. Etiennu ostal kar šest tednov, rehabilitacija pa bo nato trajala pol leta.

"Hvala vsem, ki so mi v teh dneh pošiljali sporočila podpore. Kaj takega res nisem pričakoval, hvaležen sem vsem, ta podpora mi veliko pomeni in mi v teh težkih trenutkih, ki jih preživljam v postelji, izboljšuje razpoloženje," se zahvaljuje kolesar ekipe Ineos.

Froome je med ogledom trase pred četrto etapo kriterija Dauphine izgubil nadzor in se s hitrostjo 54 km/h zaletel v steno, pri tem utrpel številne zlome, med drugim kolka in desne stegnenice. S helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico v Saint-Etiennu. Tam so ga zdravniki operirali, poseg pa je zaradi kompleksnosti poškodb trajal kar osem ur.

Že kmalu po nesreči je bilo jasno, da Froome nikakor ne bo mogel napadati pete zmage na julijskem Touru, s katero bi izenačil rekord v številu zmag, ki ga imajo v lasti Francoz Jacques Anquetil, Belgijec Eddy Merckx, Francoz Bernard Hinault in Španec Miguel Indurain.