reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kljub zlomljeni nogi Kerry ne bo miroval

Deli na:
Kljub zlomljeni nogi Kerry ne bo miroval

Foto: Reuters

Ameriški državni sekretar John Kerry, ki si je v nedeljo v kolesarski nesreči v francoskih Alpah zlomil nogo, kljub poškodbi ne bo miroval. "Rada bi videla kogarkoli v bolnišnici, ki bo skušal ustaviti Kerryja, da se med okrevanjem ne bo pogajal in delal," je tvitnila nekdanja tiskovna predstavnica State Departmenta Jen Psaki.

Kerryja bi morali po prvotnih načrtih že v nedeljo zvečer z letalom prepeljati v Boston, kjer naj bi ga na nadaljnje zdravljenje sprejeli v bolnišnici Massachusetts General Hospital, a so polet iz previdnosti odpovedali. Ameriški državni sekretar se bo tako v domovino predvidoma vrnil danes, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ameriški državni sekretar je zaradi poškodbe že odpovedal obisk v Španiji in udeležbo na mednarodnem srečanju o težavah s skrajno sunitsko skupino Islamska država v Parizu. Sedanji tiskovni predstavnik State Departmenta John Kirby je sicer pojasnil, da se bo Kerry srečanja v Parizu udeležil "na daljavo".

Nesreča se je zgodila v Scionzierju v bližini francoskega Chamonixa, kjer si je Kerry pri padcu zlomil stegnenico desne noge. Zdravstveno stanje 71-letnika je stabilno in v nesreči ni izgubil zavesti.