Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kljub tragični smrti motorista Saloma dirka v Barceloni bo

Deli na:
Kljub tragični smrti motorista Saloma dirka v Barceloni bo

Foto: Getty Images

Po včerajšnji tragični nesreči Luisa Saloma, ki je podlegel poškodbam po padcu na treningu razreda moto2 v Barceloni, so se prireditelji dirke odločili, da bodo tekmovanje izvedli, a z nekaj spremembami. V nadaljevanju konca tedna bodo uporabljali konfiguracijo proge, kakršno sicer na dirkališču v Montmellu uporabljajo v formuli 1.

Kot je sporočilo vodstvo tekmovanja, so se po posvetu z ekipami, dirkači, člani varnostne komisije in družino preminulega dirkača odločili, da bodo dirko izvedli.

V varnostni komisiji so bili dirkači Marc Marquez, Andrea Iannone, Pol Espargaro, Jack Miller, Bradley Smith, Alvaro Bautista, Aleix Espargaro, Andrea Dovizioso, Tito Rabat in Cal Crutchlow. Strinjali so se, da bodo konfiguracijo proge spremenili, tako da bodo uporabljali različico za formulo 1. Po tej stezi so sicer motociklisti pred dvema letoma že vozili na uradnih testiranjih, vendar je nato niso več uporabljali.

Ker gre za spremembo proge, so določili še nove treninge, ki jih bodo izvedli v soboto, program dirk v nedeljo pa ostaja nespremenjen, ob 11. bo dirka razreda moto 3, ob 12.20 razreda moto2, ob 14. uri pa v elitnem razredu motoGP.

Karavana motociklistov je sicer povsem pretresena, številni dirkači in prijatelji so se tudi z zapisi na spletni strani poklonili umrlemu prijatelju in sotekmovalcu.

Kot poročajo španski mediji, časnika As in Marca sta posnetek tragičnega padca objavila na svojih spletnih staneh, je dirkač v zavoju izgubil nadzor nad motorjem in padel. Najprej je s polno hitrostjo v ogrado iz zaščitnih gum priletel njegov motocikel, nekaj trenutkov zatem pa še Salom, hitrost je bila na tem mestu približno 150 km/h.

Na mesto nesreče so takoj poslali reševalno ekipo, zaradi resnosti poškodb pa so nato na pomoč poklicali še reševalni helikopter. A vsa medicinska pomoč je bila zaman, 24-letni dirkač je kljub nujni operaciji malo pred 17. uro umrl v bolnišnici General de Catalunya v Barceloni.