pijana voznica, alkohol Svet24.si

Rezultat alkotesta šokiral radeljske policiste

meteorit Svet24.si

Streljaj od slovenske meje ponoči pristali ...

janez jansa bobo 9 Necenzurirano

Kdo je glavni krivec za bencinski kaos #kolumna

fajon jansa golob tonin bobo Reporter.si

Pleše z volkovi: ozadje brutalnega političnega ...

goran dragic trst 22 af Ekipa24.si

Slovenija v Trstu pokazala svojo moč! Italijani ...

ceca Odkrito.si

Ceca – prejela je TAKO sporočilo!

slovenija sekulic Ekipa24.si

Norišnica v Trstu že več kot uro pred tekmo! ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Na pustni torek bodo nenašemljeni redkost

Deli na:
Na pustni torek bodo nenašemljeni redkost

Foto: Bobo

Na pustni torek bodo tisti, ki se ne bodo našemili, redkost. Še najbolj mrki si bodo pobarvali nos ali kaj narisali na lica.

Medtem ko se je večina pustnih povork zvrstila že v soboto in nedeljo, se bodo ponekod našemljenci predstavili v sprevodu danes. Na Ptuju in v Cerknem pa bodo Pusta že pokopali.

Sprevodi mask bodo danes denimo v Postojni in Velenju. Tu bo pustna povorka krenila od Doma kulture do Rdeče dvorane, kjer bo otroško pustno rajanje z izborom najizvirnejših pustnih mask.

Na Ptuju, kjer so letošnje 57. Kurentovanje začeli že 2. februarja s tradicionalnim polnočnim kurentovim skokom, bodo službene obveznosti končali opoldne. Skupaj z glasbenimi skupinami bodo počakali na sklepno dogajanje letošnjega kurentovanja, ki bo pokop pusta.

Tudi v Cerknem bodo letošnje pustno obdobje po izročilu končali danes. Obtožnico Pustu so prebrali v nedeljo, danes pa bodo odkopali veliko drvarsko kladivo - bot in z njim pokončali Pusta.

Zvrstile se bodo še nekatere druge prireditve, povezane s pustom. Pred ljudsko kuhinjo Pod strehco na Zaloški v Ljubljani pa bo potekala dobrodelna prodaja krofov.