pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šolarji imajo tokrat bolj kratke provomajske počitnice: šest dni in nazaj v šolo

Deli na:
Šolarji imajo tokrat bolj kratke provomajske počitnice: šest dni in nazaj v šolo

Foto: Bobo

Včeraj je bil zadnji šolski dan pred prvomajskimi počitnicami, ki bodo tokrat krajše kot ponavadi, saj bodo šolarji skupno prosti le šest dni. V tem času se bodo mnogi s starši odpravili na dopust, tisti, ki bodo ostali doma, pa se bodo lahko vključili v pester počitniški program. V šolske klopi se bodo znova vrnili 3. maja.

V Ljubljani bo v tednu prvomajskih počitnic v četrtnih mladinskih centrih Mladih zmajev zelo pestro. Mladi se bodo lahko družili na brezplačnih delavnicah zabavne elektronike, na plesnih, gledaliških, športnih, ustvarjalnih delavnicah, pri igranju namiznih in drugih družabnih iger ali zgolj na klepetu. V četrtek in petek pa se lahko udeležijo delavnic zabavne elektronike Boombox, lahko pa se podajo tudi na karting ali v Kinodvor.

Prav tako v četrtek in petek za starejše predšolske otroke in učence prve triade na Ljubljanskem gradu organizirajo počitniško druženje. Pester počitniški program so pripravili tudi v botaničnem in živalskem vrtu. Obiskovalce čakajo dogodivščine z živalmi, igrala in priboljški ter hranjenje živali.

Zanimiv in raznovrsten počitniški program ponuja tudi Zveza prijateljev mladine Slovenije. Tako bodo med drugim v Mariboru v tamkajšnjem domu ustvarjalnosti mladih potekale ustvarjalne delavnice na temo "narava se prebuja". Narava je vsak dan bolj obarvana, pisana in živahna in prav take bodo pomladne delavnice, zagotavljajo organizatorji. Iz pisanega papirja in odpadnih materialov bodo namreč izdelovali cvetlice, žuželke in domišljijska bitja.

Več kot 174.000 učencev in okoli 75.000 dijakov bo po prvomajskih počitnicah, ki so sicer zadnje v tem šolskem letu, v šolske klopi znova sedlo v torek, 3. maja. Že naslednji dan pa maturante čaka prva izpitna pola - esej iz slovenščine ali italijanščine oz. madžarščine kot maternega jezika. Prav tako se za šestošolce in devetošolce začenjajo nacionalna preverjanja znanja.