livar roman kamsek (1) Svet24.si

Livar iz Ljubljane šel na terapijo in vzgoje ni ...

Pamela Anderson Svet24.si

Nekdanja zvezdnica Obalne straže na rdeči ...

911566_185-otroci-igra Necenzurirano

Kako mlade prepričati v starševstvo? Zgradimo ...

jansa logar pl Reporter.si

Se poskuša Anže Logar tako izogniti srdu Janeza ...

Victor Sanchez Primož Roglič Ekipa

Poziv trenerja Olimpije: Mi lahko kdo organizira ...

nino-ošlak 1 - naslovna Revija Stop

Nino Ošlak iskreno: Ničesar ne bi spremenil

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Magazin

Klemen Selakovič bo tudi televizijski zvezdnik: kje ga boste lahko gledali

Deli na:
Klemen Selakovič bo tudi televizijski zvezdnik: kje ga boste lahko gledali

Prvi slovenski podkaster Klemen Selaković bo na TV Veseljak Golica gostoval s svojimi podkasti. - Foto: Sašo Švigelj

Podcast AIDEA, ki ga ustvarja Klemen Selakovič, je eden izmed vodilnih v Sloveniji. Konec leta 2023 mu je sledila tudi knjiga zapisov in modrosti. Že danes pa Klemen prihaja tudi na male ekrane.

Klemen Selakovič je trenutno eden izmed najbolj priljubljenih slovenskih ustvarjalcev podcastov.

AIDEA predstavlja pogovore o zavesti, vesolju, drogah, naši kulturi, tehnologiji in prihodnosti človeštva ... AIDEA je potovanje k samouresničitvi in globljemu razumevanju medsebojne povezanosti vesolja. S svojimi podcasti pa danes prihaja na male ekrane. Na Aktual TV ga boste lahko spremljali ob sredah ob 21. uri, na TV Veseljak Golica pa vsak četrtek ob 21. uri. 

Pogovorne oddaje, oziroma podcasti, se snemajo tudi po več ur, enega izmed njih je recimo snemal skoraj 5 ur. Vsebina, ki pride do gledalcev in poslušalcev, je tako močno prečiščena."Zanimive stvari se zgodijo, ko daš ljudem prostor, da se izrazijo. To so pogovorne oddaje. Ni intervju, ampak pogovor," je o podcastu povedal v Jutranji budnici na Veseljaku in razkril tudi, kako izbira goste, ki jih povabi k sebi. "Vsi raziskujemo življenje, tudi jaz, samo da jaz to dokumentiram. Povabim ljudi, ki me zanimajo, oziroma področja, ki me zanimajo. Na podlagi tega jih povabim in sprašujem, kar mene zanima. Čisto spontano, avtentično, resnično."

Foto: Veseljak - Klemen v družbi voditeljev Jutranje budnice Darje Gajšek in Mateja Barba.

Foto: Veseljak - Podcast AIDEA bo na TV Veseljak Golica predvajan vsak četrtek ob 21.00.

Foto: Veseljak - Klemnov pes Zen, ki ima energijo podobno svojemu imenu.

Kateri gost pa ga je najbolj navdušil? 

Simpatični Klemen je dodal, da velikokrat dobi vprašanje o tem, kdo ga je najbolj navdušil. "Zlatko Blažič, avtor knjige Zgodovina moje heroinske odvisnosti. Nivo povezave, ki sem jo začutil z njim med samim pogovorom. Sploh proti koncu, oba sva imela solzne oči. Občutek sva imela, da sva bila sama in najlepše je, ko pozabiš, da se to snema, da je treba nastopati in res pride iz človeka ven ... Dve duši se povežeta, če malo metafizično povem," je bil še iskren. 

Ob tem pa je razkril še svojo malo skrivnost, s katero pogovore povezuje s večjo osredotočenostjo in predanostjo. "Zjutraj ne jem, ker mi je všeč občutek fokusa, ki mi ga da prazen želodec. To je moja stvar. Zeleni čaj zaužijem zjutraj, ta kombinacija praznega želodca in zelenega čaja mi da takšno ostrino, ki je potrebna za pogovor."