plesalki Dobra karma

Tudi če vam je danes 'poginila krava', ne ...

cven, miha-sovič, golobi-pismonoši, golobica-marjana Svet24.si

Indija pridržala goloba, osumljenega, da je ...

žabjak, romsko naselje Reporter.si

Ko so gasilci po gašenju zapuščali naselje ...

Čevapčiči Svet24.si

Če ste zamrznili te čevapčiče in nabodalca, ...

DONIRAJ Necenzurirano

Prve državne donacije za Janševe medije

Natalija Verboten ob bazenu Odkrito.si

Natalija Verboten: "Že tretji mesec smo v popolni...

glasba 89 Njena.si

Usodno vino: Nina in Martin spet skupaj

Magazin

Kek: Razočaran sem, ampak upam, da smo dovolj samokritični

Deli na:
Kek: Razočaran sem, ampak upam, da smo dovolj samokritični

Foto: Martin Metelko

Slovenska nogometna reprezentanca se je iz Skopja vrnila praznih rok in polna razočaranja zaradi predstave ob porazu proti Severni Makedoniji. V slovenskem taboru so vsi poudarjali, da so bili preslabi za kaj več, a hkrati dodajajo, da verjamejo v boljšo igro v nedeljo proti Avstrijcem v Stožicah.

Slovenci, ki so izgubili z 1:2, so na igrišču delovali povsem drugače, kot na primer na septembrskem obračunu s Poljsko, ki so jo premagali in ukanili na vseh ravneh igre.

"Najprej je treba biti objektiven, samokritičen, se sprijazniti s tem, kar smo pokazali, tega pa ni bilo veliko. Če ni bil navdih teh 1500 ali 2000 navijačev, ki so prišli v Skopje, če ni bil dovolj velik izziv mesto kakovostne Severne Makedonije na lestvici, potem bomo morali res dobro stakniti glave. Razočaran sem, ampak upam, da smo dovolj samokritični," je na vprašanje o tem, kako ekipo spet dvigniti na pravo raven, dejal selektor Matjaž Kek.

Pravi, da so padli na realna tla, ampak da so boljši, kot so pokazali v Skopju. Da so bili preslabi, priznava tudi Jan Oblak in poudarja, da si česa več od poraza niso zaslužili.

"Treba je dvigniti glave gor, si pogledati v oči, biti realen in ne kazati s prstom eden na drugega, ker smo vsi krivi za to, kar se je zgodilo. V nedeljo pa je že nova tekma, verjamem, da bomo stopili skupaj in se pokazali v veliko boljši luči. Upam, da bomo dobili tri točke, ki bodo najpomembnejše v kvalifikacijah," poudarja zvezdnik madridskega Atletica.

Da bodo bržčas res najpomembnejše, govori dejstvo, da morajo Kekovi izbranci do konca kvalifikacij dobiti vse tri tekme, če želijo EP 2020.

Ob nedeljski tekmi z Avstrijo Slovenijo nato novembra čakata še domači obračun z odpisano Latvijo in gostovanje pri Poljski, ki je s 16 točkami vodilna v skupini in najbližje želenemu cilju.Najboljši scenarij za slovensko vrsto bi bile torej tri zmage, ki bi pomenile 20 točk in tudi preboj na EP, saj bi jo v tem primeru prehitela kvečjemu ena reprezentanca, na EP pa napredujeta najboljši dve iz vsake izmed skupin.

Če so bili septembra na "popolni" tekmi s Poljsko motivacijski dražljaji tudi v obliki Roberta Lewandowskega in drugih zvezdnikov, jih v nedeljo prav tako ne bi smelo manjkati.

V igri je najprej zmaga, v igri je razprodan stadion, v igri je tudi sama Avstrija, ki ima dve točki več od Slovenije, hkrati pa so prav slovenski reprezentanti z zadnjih dveh tekem proti Avstrijcem še marsikaj dolžni.

Še vedno sta sveža poraza iz Celovca, eden junija v teh kvalifikacijah z 0:1, drugi pa marca 2018 z 0:3. Takrat je svoje znanje pri zmagovalcih med drugimi kazal David Alaba, ki pa ga zaradi poškodbe - tako kot še nekaj njegovih kolegov - ne bo na tekmi s Slovenijo. Ta bo na drugi strani skoraj zagotovo pogrešala Reneja Krhina, ki je v četrtek moral iz igre zaradi poškodbe stegenske mišice.

"Na EP ne prideš z 11 igralci, temveč jih vedno potrebuješ 23. Vsi morajo biti pripravljeni," se je selektor Avstrije Franco Foda navezal na težave s poškodovanimi igralci in nadaljeval: "A v mislih imamo velik cilj, zato se je treba temu podrediti. Le kot ekipa smo lahko uspešni in to trenutno tudi kažemo."

V Avstriji upajo, da bodo ostali neporaženi še na šesti tekmi zaporedoma, s čimer bi se sami približali evropskemu prvenstvu. Do konca bodo nato namreč igrali še s Severno Makedonijo doma in Latvijo v gosteh.

loading...
Loading...