Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenci pod Kekovim vodstvom začenjajo kvalifikacije za EP 2020

Deli na:
Slovenci pod Kekovim vodstvom začenjajo kvalifikacije za EP 2020

Foto: Jurij Kodrun

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 po slovenskem času začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020. Izbranci Matjaža Keka bodo v Haifi igrali proti Izraelu. Kot pravijo v slovenskem taboru, se zavedajo kakovosti tekmeca, a si želijo poln plen.

Glede tekmeca je Kek dejal, da so si nabrali dovolj informacij in jih prenesli igralcem. "Nam je popolnoma jasno, kakšen tekmec nas čaka. Na drugi strani - ob zavedanju kakovosti Izraela predvsem na domačem igrišču - pa se tudi mi zavedamo, da smo kakovostni. Motivacija in želje so strašne, upam, da se bomo takšni pokazali tudi na tekmi," pravi Kek.

Poudarja, da samo igranje na, denimo, točko, ne pride v poštev, saj je Izrael preveč kakovosten, da bi se lahko samo branili in čuvali izid.

Kako se bodo dejansko zoperstavili Izraelu, ki v osnovi običajno igra po sistemu 3-5-2, bo jasno zvečer. Kek pravi, da ekipo ima sestavljeno, v njej naj bi bili Jan Oblak, Bojan Jokić, Miha Mevlja, Aljaž Struna, Petar Stojanović, Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Benjamin Verbič, Domen Črnigoj, Josip Iličić in Andraž Šporar ali Robert Berić.

Kljub temu, da je bil prejšnji teden bolan, bo skoraj zagotovo začel tudi Verbič. "Pričakovanja so, da mi kot reprezentanca vedno ciljamo na čim več točk in tako bo tudi na tej tekmi. Nismo bili veliko skupaj, ampak vseeno moramo pokazati, kar se pričakuje. Želja, borbenost ... Bomo videli, kam nas bo to pripeljalo," pravi Verbič.

Slovensko vrsto po današnji tekmi v nedeljo v Stožicah čaka še tekma s Severno Makedonijo. V skupini G so sicer še Poljska, Avstrija in Latvija.

Tekmo v Haifi bodo sodili Portugalci na čelu s Tiagom Martinsom.