Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kavčič v reprezentanco prvič vpoklical Zahovića, Birsa gre v reprezentančni pokoj

Deli na:
Kavčič v reprezentanco prvič vpoklical Zahovića, Birsa gre v reprezentančni pokoj

Luka Zahović je dosegel dva zadetka. - Foto: Drago Wernig - TAKA

Selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič je na Brdu pri Kranju obelodanil seznam igralcev, na katere bo računal na prijateljski tekmi s Črno goro v Podgorici 2. junija. Ob številnih manjkajočih standardnih članih na seznamu ni Valterja Birse, ki je končal reprezentančno pot.

"Z Birso sem se pogovoril, to je povsem njegova odločitev. Za to se je odločil zaradi obveznosti v klubu. Je njegova odločitev, ki jo sprejemam in spoštujem. Zahvalil bi se mu za vse, veliko je dal slovenskemu nogometu," je Kavčič pokomentiral slovo Birse, ki bi sicer bil na seznamu.

Na tem ni niti prvega vratarja Jana Oblaka in Josipa Iličića, ki imata težave s poškodbami. Ni niti nogometašev iz druge italijanske lige, ki se še borijo za preboj v prvoligaško tekmovanje (Jure Balkovec, Aljaž Struna, Aleš Krajnc in Leo Štulac), so pa zato nekateri novi igralci, tudi napadalec Maribora Luka Zahović, ki spomladi v domačem prvenstvu kaže izjemno učinkovitost.

Kljub okrnjeni zasedbi si Kavčič na tekmi v Črni gori želi precej boljšo in bolj borbeno predstavo kot na svojih prvih dveh tekmah, ki ju je končal s porazoma proti proti Avstriji (0:3) in Belorusiji (0:2).


Slovenija je na lestvici Mednarodne zveze na 65. mestu, Črna gora pa 43. Ekipi sta doslej odigrali eno prijateljsko tekmo, leta 2007 sta se razšli z 1:1.

* Seznam za črno goro:
- vratarji: Vid Belec (Sampdoria), Jan Koprivec (Pafos), Matic Kotnik (Panionios);
- branilci: Matija Boben (Rostov), Gaber Dobrovoljc (Domžale), Erik Janža (Pafos), Bojan Jokić (Ufa), Miha Mevlja (Zenit St. Peterburg), Martin Milec (Maribor), Nemanja Mitrović (Jagiellonia), Nejc Skubic (Konyaspor);
- vezisti: Domen Črnigoj (Lugano), Amir Dervišević (Maribor), Kevin Kampl (Leipzig), Rene Krhin (Nantes), Jasmin Kurtić (Spal), Žan Majer (Rostov), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Rudi Požeg Vancaš (Celje), Miha Zajc (Empoli);
- napadalci: Robert Berić (St. Etienne), Roman Bezjak (Jagiellonia), Tim Matavž (Vitesse), Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Luka Zahović (Maribor).