zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

Maddie, Madeleine McCann Svet24.si

Novi dokazi v zvezi z izginotjem male Maddie ...

Terence Darrell Kelly Svet24.si

Avstralec priznal, da je ugrabil štiriletnico

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Nastja Pesek Odkrito.si

Nastja Pesek ne skriva, da uživa v novi vlogi

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

Magazin

Kampanja »Imamo to! Imamo Tokio!« ima v rokah prestižno nagrado

Deli na:
Kampanja »Imamo to! Imamo Tokio!« ima v rokah prestižno nagrado

Nastop na olimpijskih igrah so sanje vsakega športnika. Prejeti olimpijsko kolajno velja za najvišje priznanje v karieri in poseben prestiž, športniki pa se za večno zapišejo v zgodovino in postanejo monumentalni. Kako najbolje ujeti te občutke, so se spraševali na agenciji Herman & partnerji, ker so v sodelovanju z agencijo Arnoldvuga pripravili posebno kampanjo za Olimpijski komite Slovenija in si prislužili nagrado Sporto Awards.

Matej Kodrič, kreativni direktor nagrajene kampanje, je ob tem dejal, da so ideje črpali iz lanskega izjemnega izbora potencialnih zmagovalcev pred igrami, prav tako pa so se oprli na Olimpijske igre v Tokiu iz leta 1964, kjer je Miro Cerar st. prejel zlato in bronasto medaljo. »Od tu je preskočila iskrica, da smo pri snovanju kampanje poosebili simbolično predajo te zmagovalne miselnosti našega olimpionika - mladi generaciji, z željo, da osvojijo Tokio, pokažejo »kar imajo« in se vrnejo v žarometih zmagoslavja. Zgodba je jasna. Imamo to. Globoko v sebi. V dnk-ju športnikov, navijačev in sponzorjev,« je še povedal Kodrič.

Tako niso spustili priložnosti ustvariti kampanjo za naše olimpijce na igrah v Tokiu. »Mamo to,« kot se bodrilno, v slengu, spodbuja današnja mladina, so Herman & partnerji in Arnoldvuga tako prenesli na olimpijski nivo. »Tako smo v video združili nekdanje zmagovalce, ki svoje znanje in zmagovalno miselnost predajo novi generaciji, ki se podaja v lov za medaljami in olimpijskimi uspehi. V oglas smo prenesli zmagovalno tradicijo in ponos,« je še dodal Kodrič.



Najprej je nastala ideja za TV-oglas, v katerem naši olimpijci v legendarni dvorani Tabor napenjajo mišice, kaplje potu jim tečejo po telesu, osvetljuje jih en sam reflektor. Iz teme nato prikoraka legenda Miro Cerar st., za njim je na steni projekcija njegovega zmagovalnega, zlatega nastopa v Tokiu. Našim olimpijcem preda štafeto ponosa, zmage in upanja. Kako? S kepico. Pest ob pest. Dogajanje čutno spremlja in z vsakim utripom spodbuja tudi avtorska glasba, ki jo je za ta namen ustvaril skladatelj Peter Penko.

Kampanja si je prislužila nagrado Rights holder Award, ki jo že 16. let najuspešnejšim sponzorskim in marketinškim projektom na področju športa na celotni jadranski regiji, podeljuje Sporto Awards.