veter, streha, kranj Svet24.si

VIDEO: Pretresljivi posnetki iz Kranja, z bloka je...

mislav bago1 Svet24.si

Umrl je znani novinar in voditelj, star je bil ...

Screenshot 2021-11-14 at 18.32.43 Necenzurirano

Zadnji dnevi Tomaža Kokota na vrhu Pošte ...

jadranka rebernik bobo Reporter.si

Totalna vojna na TVS: novinarji se puntajo ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

blaž Njena.si

Kdo je Blažu Švabu porisal avtomobil?

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kampanja »Imamo to! Imamo Tokio!« ima v rokah prestižno nagrado

Deli na:
Kampanja »Imamo to! Imamo Tokio!« ima v rokah prestižno nagrado

Nastop na olimpijskih igrah so sanje vsakega športnika. Prejeti olimpijsko kolajno velja za najvišje priznanje v karieri in poseben prestiž, športniki pa se za večno zapišejo v zgodovino in postanejo monumentalni. Kako najbolje ujeti te občutke, so se spraševali na agenciji Herman & partnerji, ker so v sodelovanju z agencijo Arnoldvuga pripravili posebno kampanjo za Olimpijski komite Slovenija in si prislužili nagrado Sporto Awards.

Matej Kodrič, kreativni direktor nagrajene kampanje, je ob tem dejal, da so ideje črpali iz lanskega izjemnega izbora potencialnih zmagovalcev pred igrami, prav tako pa so se oprli na Olimpijske igre v Tokiu iz leta 1964, kjer je Miro Cerar st. prejel zlato in bronasto medaljo. »Od tu je preskočila iskrica, da smo pri snovanju kampanje poosebili simbolično predajo te zmagovalne miselnosti našega olimpionika - mladi generaciji, z željo, da osvojijo Tokio, pokažejo »kar imajo« in se vrnejo v žarometih zmagoslavja. Zgodba je jasna. Imamo to. Globoko v sebi. V dnk-ju športnikov, navijačev in sponzorjev,« je še povedal Kodrič.

Tako niso spustili priložnosti ustvariti kampanjo za naše olimpijce na igrah v Tokiu. »Mamo to,« kot se bodrilno, v slengu, spodbuja današnja mladina, so Herman & partnerji in Arnoldvuga tako prenesli na olimpijski nivo. »Tako smo v video združili nekdanje zmagovalce, ki svoje znanje in zmagovalno miselnost predajo novi generaciji, ki se podaja v lov za medaljami in olimpijskimi uspehi. V oglas smo prenesli zmagovalno tradicijo in ponos,« je še dodal Kodrič.Najprej je nastala ideja za TV-oglas, v katerem naši olimpijci v legendarni dvorani Tabor napenjajo mišice, kaplje potu jim tečejo po telesu, osvetljuje jih en sam reflektor. Iz teme nato prikoraka legenda Miro Cerar st., za njim je na steni projekcija njegovega zmagovalnega, zlatega nastopa v Tokiu. Našim olimpijcem preda štafeto ponosa, zmage in upanja. Kako? S kepico. Pest ob pest. Dogajanje čutno spremlja in z vsakim utripom spodbuja tudi avtorska glasba, ki jo je za ta namen ustvaril skladatelj Peter Penko.

Kampanja si je prislužila nagrado Rights holder Award, ki jo že 16. let najuspešnejšim sponzorskim in marketinškim projektom na področju športa na celotni jadranski regiji, podeljuje Sporto Awards.