mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Športniki iz Gvineje ne bodo nastopili na OI v Tokiu: država nima denarja, da jih pošlje na Japonsko

Deli na:
Športniki iz Gvineje ne bodo nastopili na OI v Tokiu: država nima denarja, da jih pošlje na Japonsko

Foto: Reuters

Športniki iz Gvineje ne bodo nastopili na olimpijskih igrah v Tokiu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. To je v sredo zvečer sporočil tamkajšnji minister za šport Sanoussy Bantama Sow v pismu Gvinejskemu olimpijskemu komiteju, v katerem je kot razlog navedel pandemijo novega koronavirusa.

Neimenovani vir AFP blizu oblasti v Conakryju, glavnem mestu te zahodnoafriške države, pa je dejal, da so razlogi predvsem finančni in da ministrstvo za šport ne more plačati stroške nastanitve in poti na Japonsko vsem petim športnikom te države. Tudi mediji v tej državi poročajo o finančnih razlogih za odpoved sodelovanja na igrah.

"Glede ne pojav nevarnih različic novega koronavirusa, se je vlada, ki ji je primarna skrb zdravje gvinejskih športnikov, odločila izpustiti olimpijske igre v Tokiu," pa je v pismu zapisal minister za šport v Gvineji.

Na igrah bi morali nastopiti Fatoumata Yarie Camara (rokoborba), Mamadou Samba Bah (judo), Fatoumata Lamarana Toure in Mamadou Tahirou Bah (plavanje) in Aissata Deen Conte (atletika). Država Gvineja sicer v 11 nastopih na olimpijskih igrah še ni osvojila kolajne.

Aprila je udeležbo na igrah v Tokiu, ki se bodo z uradnim odprtjem začele v petek, odpovedala tudi Severna Koreja, ki je kot razlog navedla pandemijo novega koronavirusa.