Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Neverjetna tekma Iličića: hattrick, podaje in zadetek s sredine igrišča! (VIDEO)

Deli na:
Neverjetna tekma Iličića: hattrick, podaje in zadetek s sredine igrišča! (VIDEO)

Foto: Reuters

Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić nadaljuje izjemne predstave v dresu Atalante v italijanski prvi ligi. Klub iz Bergama je včeraj v 21. krogu v gosteh premagal Torino kar s 7:0. Pri tem pa je Iličić prispeval tri zadetke.

Prvega je prispeval v 17. minuti iz bližine, drugega v 53. s polovice igrišča, tretjega pa v 54. minuti s približno enajstih metrov. Ob tem je poskrbel še za enajstmetrovko, ki jo je v 45. minuti unovčil Duvan Zapata. Dva gola proti Torinu, ki je končal z dvema igralcema manj, je dodal Luis Muriel, še enega pa Robin Gosens.

Iličić, ki je igral do 71. minute, je tako že pri 13 zadetkih v sezoni (ima še tri asistence) in je na četrtem mestu med strelci za Cirom Immobilejem (Lazio, 23 golov), Cristianom Ronaldom (Juventus, 16) in Romelujem Lukakujem (Inter Milano, 14). Zadel pa je že na deseti ligaški tekmi zapovrstjo, v tem nizu je zbral 12 golov.

Za Iličića je sicer to tretji "hattrick" od začetka leta 2018 (vse je dosegel v gosteh), več sta jih v najmočnejših petih ligah v enakem obdobju po podatkih Opte zbrala le Lionel Messi (Barcelona, 7) in Sergio Agüero (Manchester City, 6).

Atalanta, s 57 zadetki strelsko daleč najboljša ekipa elitne serie A, je sicer spet v boju za mesta, ki vodijo v ligo prvakov. Na četrtem in petem mestu imata Atalanta in Roma po 38 točk, s tem da imajo Rimljani tekmo v dobrem.