Revija Reporter
Magazin

Iličićeva Atalanta bo tekme lige prvakov lahko igrala na svojem stadionu

STA

10. sep. 2020 6:00

Deli na:

Predsednik nogometnega kluba Atalanta Antonio Percassi je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hine objavil, da bo lahko klub iz Bergama, za katerega igra tudi slovenski zvezdnik Josip Iličić, tekme v evropski ligi prvakov igral na svojem stadionu.

Zadnja inšpekcija je po Percassijevih besedah pokazala, da je sicer treba popraviti še nekaj malenkosti, a da bi to lahko storili v naslednjih tednih. To bi omogočilo klubu, da tekme letošnjega skupinskega dela v elitnem evropskem klubskem tekmovanju odigra na stadionu Atleti Azzurri oziroma stadionu Gewiss.

"Izpolnili smo še ene sanje," je ob tem izjavil predsednik kluba, ki je v italijanskem prvenstvu v pretekli sezoni zasedel tretje mesto, pet točk za prvakom Juventusom.

V minuli sezoni je Atalanta domače tekme v ligi prvakov igrala na stadionu San Siro v Milanu. Dosegli so največji uspeh kluba v evropskih tekmovanjih, potem ko so se uvrstili v četrtfinale, kjer jih je nato na Portugalskem, kjer je bil zaključni turnir, izločil Paris Saint-Germain.