Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Josip Iličić zgodovinsko žogo podaril bolnišnici v Bergamu

Deli na:
Josip Iličić zgodovinsko žogo podaril bolnišnici v Bergamu

Iličić je zabil štiri gole pred praznim stadionom v Španiji in na eni zadnjih nogometnih tekem, ki so jih igrali v Evropi, postal junak Bergama in tudi Italije, ki jo je zdravstvena kriza najbolj prizadela. - Foto: Profimedia

Slovenski nogometni zvezdnik Josip Iličić je bolnišnici papeža Janeza XXIII. v Bergamu podaril žogo, s katero je v torek v ligi prvakov dosegel zgodovinske štiri gole za njegovo Atalanto v dvoboju proti Valencii in zmago v gosteh s 4:3.

"Tudi mi smo v teh trenutkih na vaši strani, na strani naših angelov, da zmagate na najpomembnejši tekmi od vseh," je sporočil zdravnikom in ostalemu osebju bolnišnice v Bergamu, enem izmed največjih žarišč novega koronavirusa.

Iličić je zabil štiri gole pred praznim stadionom v Španiji in na eni zadnjih nogometnih tekem, ki so jih igrali v Evropi, postal junak Bergama in tudi Italije, ki jo je zdravstvena kriza najbolj prizadela.

Z 32 leti je postal najstarejši nogometaš, ki je v izločilnih bojih lige prvakov dosegel štiri zadetke na eni tekmi, in prvi, ki mu je to uspelo v gosteh. Ter eden izmed petih s štirimi goli v izločilnih bojih lige prvakov. Pri slednjem se je pridružil Simoneju Inzaghiju, Mariu Gomezu, Robertu Lewnadowskemu in Lionelu Messiju; slednji je to zmogel dvakrat.

Iličić je bil pred prekinitvijo športnih tekmovanj v življenjski formi, samo v tem letu je dosegel 14 golov, v tej sezoni pa na 29 tekma v vseh tekmovanjih 21.