Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kako so se Ana Roš in drugi vrhunski chefi znašli med epidemijo

Deli na:
Kako so se Ana Roš in drugi vrhunski chefi znašli med epidemijo

Ana Roš - Foto: TUŠ

Da se je Slovenija v svetu umestila kot butična gastronomska destinacija so zaslužni svetovno priznani slovenski mojstri kulinarike, ki so se med epidemijo, ko so morali zapreti vrata svojih gostiln, lotili novih projektov. Izdelke prek spleta ponujata kuharska mojstra Janez Bratovž z restavracijo JB in Tomaž Kavčič z restavracijo Pri Lojzetu. Ana Roš iz Hiše Franko in prejemnica dveh Michelinovih zvezdic svoje izdelke ponuja prek spleta kot na policah trgovske verige Tuš.

Kuharski mojster Janez Bratovž prodaja izdelke prek spletnega naslova jb-slo.com skupaj z ženo Emo in sinom Tomažem. Katere jedi je za tednik Reporter predlagal med prazniki? Od kod je prinesel recept za jetrni parfait in katere sestavine je uporabil? Odločite se, lahko ga poskusite narediti sami ali naročite po zmerni ceni v njegovi spletni trgovini. In kako se chef Bratovž loti priprave goveje ali telečje omake? Katere jedi lahko prek spleta naročijo vegani in vegetarijanci?

V spletni trgovini »iz špajze Hiše Franko« ponuja izdelke tudi vrhunska kulinarična mojstrica Ana Roš. Katere njene izdelke s prodajnih polic trgovske verige Tuš smo poskusili? Kaj odlikuje njene izdelke in kako hitro jih lahko pripravimo sami? Kateri so primerni za vegane in za praznično pogostitev?



Kuharski mojster Tomaž Kavčič ponuja izdelke visoke kvalitete v spletni trgovini Zemono+. Za božične praznike je povsem pošel po njegovi zamisli spečen panettone s kandiranimi oljkami in brinjem. Med kuharskimi mojstri izstopata še brata David in Gregor Vračko, ki sta bila povabljena k sodelovanju priprave namaza za Argeto Exclusive. Pašteta Davida Vračka s pegatko z jurčki in s tartufi je primerna za predjed, kreacijo chefa Gregorja Vračka, pri kateri je uporabil teletino z lipom in medom, pa lahko uporabite celo za sladico.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24